Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Συνεργασία Δήμου Βόλου και Εξωραϊστικού Συλλόγου για την πολεοδομική μελέτη Αγ. Παρασκευής

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, με θέμα τα προβλήματα που δημιουργεί η πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης στη συνοικία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Ν. Μόσχος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Α. Κούτσουρος διατύπωσε τις απόψεις και προτάσεις κατοίκων της περιοχής, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να συνεχίσει τις παρεμβάσεις της προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να δοθεί οριστική λύση και να εκλείψουν οι αδικίες που προκαλεί η εφαρμογή της μελέτης, ειδικά όσον αφορά την εισφορά σε γη και χρήμα.
Ο κ. Σκοτινιώτης απάντησε ότι η Δημοτική Αρχή θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την εξομάλυνση των προβλημάτων και προς την κατεύθυνση αυτή θα επιδιώξει να πραγματοποιηθεί, αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, νέα συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ο Δήμος, σε συνεργασία με τον μελετητή, έχει ήδη προχωρήσει σε σύνταξη πρότασης νομοθετικής τροποποίησης για όλους τους αντίστοιχους οικισμούς, που μπορεί να απαλύνει το πρόβλημα και η οποία θα κατατεθεί αμέσως μετά τις εκλογές. Επισημάνθηκε ωστόσο ότι η ανάρτηση της πράξης εφαρμογής πρέπει να πραγματοποιηθεί και να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία, αφού υπάρχουν και πάρα πολλοί κάτοικοι οι οποίοι επιθυμούν να προχωρήσει η υλοποίησή της.
Από το Σύλλογο ζητήθηκε να μετατεθεί η ανάρτηση για μετά τις εκλογές, προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος και ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα εξαντληθεί κάθε χρονικό περιθώριο. Από την άλλη, έγινε σαφές ότι η ανάρτηση θα προχωρήσει προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους να ενημερωθούν, ο καθένας για την ιδιοκτησία του, και να υποβληθούν τυχόν ενστάσεις, παρατηρήσεις κ.λ.π.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Κούτσουρο, τα μέλη Δ.Σ. του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου, Μαρ. Βούλγαρη, Αθ. Στάχτου και Κ. Μακρή, καθώς επίσης ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου Αγγ. Μαστοράκης.
           

Δεν υπάρχουν σχόλια: