Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Σύσκεψη για πολεοδομικά θέματα στη Νέα Αγχίαλο

Πολεοδομικά θέματα που αφορούν τη Νέα Αγχίαλο και τους όμορους οικισμούς, εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι Αντιδήμαρχοι, Πολεοδομίας - Διαφάνειας κ. Ν.Μόσχος και Εμπορίου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Δ.Ε. Βόλου και Νέας Αγχιάλου κ. Π. Πελεκάνος, με το προεδρείο του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ν. Αγχιάλου, εκπροσώπους των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στους οικισμούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Πολεοδομίας, τη Δευτέρα 5.3.2012 στη Νέα Αγχίαλο.
Συγκεκριμένα, στη συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι Συλλόγων από τους οικισμούς Κριθαριάς, Μαράθου, Μ. Βελανιδιάς, Αγίας Κυριακής και Αγίου Γεωργίου Κυνηγών. Το βασικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους των οικισμών είναι η καθυστέρηση οριστικοποίησης των πολεοδομικών μελετών, από πλευράς Υ.ΠΕ.ΚΑ., η οποία δυσχεραίνει την οικοδομική δραστηριότητα στις περιοχές αυτές.  Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος κ. Μόσχος,  «ειδικά για τους οικισμούς του Μαράθου και της Κριθαριάς, οι μελέτες έχουν προωθηθεί και σύντομα, όπως διαβεβαιώνουν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υ.ΠΕ.ΚΑ., θα σταλούν για ανάρτηση».
Στο σημείο αυτό ο κ. Μόσχος υπογράμμισε ότι με την εφαρμογή των πολεοδομικών μελετών, θα διαμορφωθούν αρκετοί κοινόχρηστοι χώροι που σήμερα λείπουν από τις περιοχές αυτές, ενώ από την πλευρά τους οι κάτοικοι των οικισμών τόνισαν την ανάγκη ανανέωσης της οδικής σήμανσης στην περιοχή καθώς και της διαγράμμισης στις εισόδους και εξόδους των οικισμών για την ευκολότερη πρόσβαση.
Όσον αφορά την περιοχή της Νέας Αγχιάλου, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την Πράξη Εφαρμογής της οδού Αμυρά, η οποία έχει ολοκληρωθεί και απομένει η μεταγραφή της στο Κτηματολόγιο και στο Υποθηκοφυλακείο, ενώ σχετικά με την Πράξη Εφαρμογής της περιοχής «Λαχανόκηποι», έγινε γνωστό ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος της διάνοιξης των δρόμων και ήδη έχουν αποδοθεί σε χρήση. Στις άμεσες προτεραιότητες, όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Ν. Αγχιάλου Π.Πελεκάνος, είναι η διάνοιξη του δρόμου στην αρχή της οδού Αμυρά, που θα οδηγήσει στην παραλιακή οδό της Νέας Αγχιάλου, εξασφαλίζοντας την άμεση πρόσβαση στην παραλία τόσο για τους επισκέπτες της περιοχής την καλοκαιρινή περίοδο, όσο και για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.
Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Νέας Αγχιάλου έχει ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ και βρίσκεται στη φάση ανάδειξης του μελετητή. Τέλος, στην περιοχή Στούπι άλυτο παραμένει το πρόβλημα της εφαρμογής του αναδασμού, καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση  για την κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: