Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Οι μαθητές στηρίζουν το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες»

Με την υποστήριξη της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, οι μαθητές του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου συμμετέχουν με εργασία τους για τις Γαλάζιες Σημαίες σε δυο εκπαιδευτικές διοργανώσεις: στο  πιλοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «teachers4Europe» και στο «Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Στο πλαίσιο αυτό, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Δήμου Βόλου κ. Σ.Μπαρτζιώκα επισκέφθηκε το σχολείο, μίλησε με τους μαθητές και απάντησε στις ερωτήσεις τους σχετικά με το πρόγραμμα. Οι μαθητές εκδήλωσαν την επιθυμία τους να βοηθήσουν στην υλοποίηση του προγράμματος.
 Όπως τόνισε η κ. Μπαρτζιώκα, «το σχολείο έχει σχέση αλληλεπίδρασης με την κοινωνία, επηρεάζεται από αυτή και μακροπρόθεσμα την επηρεάζει. Στη βάση αυτή, οι μαθητές μας, οι ενεργοί πολίτες του αύριο, αναλαμβάνουν δράση. Αναζητούν τρόπους να προστατεύσουν την παρακείμενη ακτή των Αλυκών Βόλου και να κερδίσουν με τις καλές πρακτικές τους την επιβράβευση της Γαλάζιας Σημαίας».
Τίτλος τους προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές του 27ου Δημοτικού Σχολείου είναι «Θάλασσα, πικροθάλασσα…πώς να σε εκτιμήσω…», με εργασίες  πάνω στα θέματα «Γαλάζιες σημαίες στην περιοχή Αλυκές Βόλου», «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο θεσμικός της ρόλος». Οι δραστηριότητες  είναι κυρίως βιωματικές και πραγματοποιούνται με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών και με την αξιοποίηση του Διαδραστικού πίνακα που διαθέτει η σχολική μονάδα. Συντονίστρια των εργασιών είναι η δασκάλα κ. Ευτυχία Πλακαρού. Πολύτιμους συμπαραστάτες στην προσπάθειά τους έχουν τη Διευθύντρια κ. Ιωάννα Λέμα και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: