Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Δήλωση Δημάρχου Βόλου για τον Ολυμπιακό

Με αφορμή τη συζήτηση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών της αίτησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τονίζει σε δήλωσή του τα εξής:
«Όταν ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και οι αντοχές και η υπομονή έχουν εξαντληθεί, είναι προφανές ότι άλλες είναι οι προτεραιότητες της κοινωνίας, όπως έδειξαν και τα ογκώδη συλλαλητήρια.
Δεν μπορούμε, ωστόσο, να προσπεράσουμε αδιάφορα τα όσα τραγελαφικά εξακολουθούν να συμβαίνουν στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αφού θίγουν άμεσα μια ιστορική ομάδα της πόλης μας, τον  Ολυμπιακό  Βόλου, με προφανείς παρενέργειες και στην τοπική οικονομία και μάλιστα σε αυτή την εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία.


Αποκορύφωμα αποτελούν όσα έκπληκτοι πληροφορούμαστε ότι μεθοδεύονται, σε αγαστή συμπαιγνία ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκας. Η αυξομείωση των ομάδων στις εθνικές κατηγορίες, ανάλογα με τις σκοπιμότητες και τα συμφέροντα ομάδων, παραγόντων, κυβερνήσεων και πόλεων, παραπέμπει σε εποχές που κανείς -πιστεύουμε- δεν θα ήθελε να θυμάται.
Δυστυχώς, όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν έρχονται να δικαιώσουν την πολιτική εκτίμηση που από την πρώτη στιγμή δημόσια διατυπώσαμε, ότι δηλαδή η αναγκαία κάθαρση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου θα εξελιχθεί τελικά σε παρωδία και θα περιοριστεί ουσιαστικά στην επιβολή εξοντωτικών ποινών εις βάρος  δύο ομάδων της περιφέρειας.
Με εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, αυτό πλέον που περιμένουμε είναι η ετυμηγορία του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, στο οποίο συζητήθηκε σήμερα η αίτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για ακύρωση της      απόφασης της διορισμένης από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού».   

Δεν υπάρχουν σχόλια: