Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Σαφείς κυβερνητικές δεσμεύσεις για το έργο του Αστυνομικού Μεγάρου ζητεί ο Π. Σκοτινιώτης

Τη δραστική προσωπική παρέμβαση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλου και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή, προκειμένου να υπογραφεί άμεσα η σύμβαση του έργου ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου Μαγνησίας , μεταξύ Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και αναδόχου, ζητεί ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης. Σε επιστολή του προς τους δυο Υπουργούς ο κ. Σκοτινιώτης τονίζει την ανάγκη να υπάρξει σαφής δέσμευση ότι το έργο θα προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση, ανεξαρτήτως των κυβερνητικών αποφάσεων σε σχέση με την προοπτική της ΚΕΔ.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «η ανέγερση νέου  Αστυνομικού Μεγάρου για τις ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας αποτελεί χρόνιο αίτημα της περιοχής μας, αφού το μισθωμένο κτίριο όπου σήμερα στεγάζεται, είναι εντελώς ακατάλληλο και, επιπλέον, επιβαρύνει σοβαρά το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο του Βόλου».
Για την ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου, ο πρώην Δήμος Νέας Ιωνίας, καθολικός διάδοχος του οποίου είναι ο νέος Δήμος Βόλου, παραχώρησε ήδη από το 1999 οικόπεδο εκτάσεως 3.887 τ.μ. στην περιοχή Αλιβέρι της Νέας Ιωνίας.
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, το κτίριο θα είναι τριώροφο με ένα υπόγειο (συνολική επιφάνεια ορόφων 3.552,87 τ.μ. και υπογείου 1.618,17 τ.μ.,) και, εκτός από τους χώρους γραφείων, θα περιλαμβάνει χώρο συνάθροισης κοινού και επισκεπτών, χώρο άθλησης και εκπαίδευσης, χώρο κρατητηρίων, αποθήκες, μηχανολογικές εγκαταστάσεις, χώρο στάθμευσης και χώρο διαμονής προσωπικού. Τέλος, έχουν προβλεφθεί σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, ενώ ο βιοκλιματικός σχεδιασμός κατασκευής του κτιρίου στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση των λειτουργικών εξόδων.
Το έργο,   προϋπολογισμού 11,32 εκατ. ευρώ, δημοπρατήθηκε τελικά με καθυστέρηση δώδεκα (12) ολόκληρων χρόνων. Συγκεκριμένα,  ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011, στα γραφεία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) στην Αθήνα.
Στο διαγωνισμό μετείχαν 22 κοινοπραξίες από όλη την Ελλάδα και επιλέχθηκε ως ανάδοχος η κοινοπραξία που προσέφερε τη μεγαλύτερη έκπτωση. Η συγκεκριμένη κοινοπραξία όμως, δεν προχώρησε  στην υπογραφή της σύμβασης, δήλωσε παραίτηση από το διαγωνισμό και συνεπώς ανακηρύχθηκε τελικά ως ανάδοχος ο δεύτερος μειοδότης. Ωστόσο, δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση ανάμεσα στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και τον ανάδοχο, δεδομένου ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ φέρεται να αρνείται να υπογράψει, λόγω των κυβερνητικών ανακοινώσεων για καταργήσεις ή συγχωνεύσεις εταιρειών και οργανισμών του Δημοσίου που περιλαμβάνουν και την ΚΕΔ.
Η επιστολή του Δημάρχου Βόλου κοινοποιείται επίσης στην Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Μαγνησίας κ. Ροδ. Ζήση, τους Βουλευτές Κ. Καρτάλη, Θ. Νάκο. Απ. Νάνο, Π. Μαρκάκη και στην Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Κ. Γερακούδη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: