Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ενημέρωση για τα προβλήματα και τις προοπτικές του λιμανιού

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Γ. Πρίγκο και Δ. Θεοδώρου αντίστοιχα, είχε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, προκειμένου να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό ανάπτυξης του λιμανιού, τα προβλήματα και τις προοπτικές του.
Παρουσιάζοντας στον κ. Σκοτινιώτη την εικόνα του λιμανιού σήμερα, τα μέλη της διοίκησης του ΟΛΒ τόνισαν ότι «μέσα σ’ ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον καλούμαστε να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας και να διαχειριστούμε την πρόκληση με εξωστρέφεια και ευελιξία. Στόχος όλων διαχρονικά θα πρέπει να είναι το να καταστεί το λιμάνι του Βόλου μια απ’ τις πύλες της χώρας και να εδραιώσει τη θέση του ανάμεσα στα πρώτα λιμάνια εθνικής σημασίας».
Οι κ.κ. Πρίγκος και Θεοδώρου ενημέρωσαν αναλυτικά τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου για την οικονομική κατάσταση του Οργανισμού, τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του λιμανιού η έγκριση της οποίας αναμένεται, την προοπτική  μετεγκατάστασης της φορτοεκφόρτωσης σκραπ και άλλων χύδην προϊόντων στην  Γ΄ Προβλήτα, τη γεφύρωση του χειμάρρου Ξηριά, το έργο της ιχθυόσκαλας, τον σχεδιασμό αξιοποίησης του επιβατικού τέρμιναλ και τα θέματα συνεργασίας με το Δήμο Βόλου.
Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε σε δήλωσή του:
«Η ανάπτυξη του λιμανιού συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη όχι μόνο του Βόλου, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας. Το λιμάνι διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο  στην ανάπτυξη των μεταφορών, του εμπορίου και του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να εξασφαλιστεί η βιώσιμη  λειτουργία  του σε βάθος χρόνου, στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδιασμού που θα παίρνει υπόψη της και την προστασία του  περιβάλλοντος. Αυτός είναι στόχος αδιαπραγμάτευτος, δεδομένου ότι οι εγκαταστάσεις του λιμανιού βρίσκονται μέσα στον ιστό της πόλης και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να λειτουργούν επιβαρυντικά για την περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται μείζονος σημασίας η ταχύτερη δυνατή   μετεγκατάσταση της φορτοεκφόρτωσης σκραπ και των άλλων χύδην προϊόντων στην Γ΄ Προβλήτα, ώστε να ανακουφιστεί, σ’ ένα έστω βαθμό, η συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου. Θα πρέπει ταυτόχρονα να μελετηθεί η προοπτική ανάπτυξης ολοκληρωμένου εμπορικού λιμανιού στην περιοχή του Αλμυρού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: