Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Μεγάλη αυτοδιοικητική συμμαχία γύρω από την υποψηφιότητα του Π. Σκοτινιώτη

Διευρύνεται συνεχώς το μέτωπο των δυνάμεων που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Πάνου Σκοτινιώτη για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου στον ενιαίο Δήμο Βόλου, γεγονός που επιβεβαιώνει τον γνήσια αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του συνδυασμού που ηγείται ο κ. Σκοτινιώτης, αλλά και της ίδιας της εκλογικής αναμέτρησης.
Μετά το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά και την Εναλλακτική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία, στήριξη του υποψηφίου Δημάρχου Π. Σκοτινιώτη αποφάσισαν και οι Οικολόγοι – Πράσινοι, ενισχύοντας την αντίληψη ότι αυτές οι εκλογές δεν προσφέρονται για κομματικές περιχαρακώσεις, αλλά το μεγάλο στοίχημα και η αγωνία του κόσμου ταυτόχρονα, είναι να εκλεγούν αυτοδιοικητικά στελέχη, ικανά να οδηγήσουν με επιτυχία την Αυτοδιοίκηση στο δρόμο της διοικητικής μεταρρύθμισης. Η αγωνία αυτή αναδεικνύεται και από τις καθημερινές επαφές του κ. Σκοτινιώτη με τους τοπικούς φορείς, οι οποίες ξεκίνησαν με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αφού προηγουμένως ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος των συναντήσεων με τους Δημάρχους των συνενούμενων Δήμων.
Στις συναντήσεις αυτές, οι συνομιλητές αναγνώρισαν την αυτοδιοικητική αντίληψη του υποψηφίου Δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη, το γεγονός ότι είναι βαθύς γνώστης των προβλημάτων όλων των περιοχών του νέου Δήμου, καθώς και τη δυνατότητά του να αξιοποιεί κάθε ενεργό πολίτη, ανεξάρτητα από κομματικές εντάξεις και πολιτικούς προσανατολισμούς.
Στη διάρκεια των συναντήσεων καταγράφηκαν τα προβλήματα κάθε περιοχής αλλά και οι δυνατότητές τους. Διατυπώθηκαν προβληματισμοί για το πώς θα λειτουργήσει ο νέος Δήμος και για το ρόλο των μικρότερων Δήμων. Διαπιστώθηκε η κρισιμότητα των εκλογών που σκοπό έχουν την ανάδειξη μιας ικανής δημοτικής αρχής, η οποία θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τα οξυμένα προβλήματα της ποιότητας ζωής στην πρώτη αυτή φάση συγκρότησης του νέου Δήμου.
Από την πλευρά του ο Πάνος Σκοτινιώτης είχε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τις αρχές και τους στόχους του ίδιου και του συνδυασμού του. Όπως πολλές φορές επανέλαβε, ο νέος Δήμος δεν αποτελεί διεύρυνση του σημερινού Δήμου Βόλου με τους όμορους Δήμους. Είναι ένας νέος Δήμος που τον απαρτίζουν εννιά ισότιμοι εταίροι, αποτελεί δηλαδή μια Δημοκρατική Συμπολιτεία.
Ο ίδιος, ο οποίος έχει την εμπειρία της πρώτης αιρετής Νομαρχιακής Αρχής, πιστεύει ότι η αποτελεσματική λειτουργία των αποκεντρωμένων υπηρεσιών σε όλους τους συνενούμενους Δήμους αποτελεί προϋπόθεση για ισόρροπη ανάπτυξη.
Η αυτοδιοικητική αντίληψη του κ. Σκοτινιώτη βρίσκει την εφαρμογή της στον υπό διαμόρφωση συνδυασμό του, που αποτελεί συμπόρευση διαφορετικών πολιτικών κομμάτων, αυτοδιοικητικών πρωτοβουλιών και ενεργών πολιτών απ’ όλο το πολιτικό φάσμα. Αντίληψη που ξεκινά από την πεποίθηση ότι αγωνία του κόσμου σ’ αυτές τις εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε συνθήκες πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, είναι να εκλεγούν άξια αυτοδιοικητικά στελέχη, ικανά να αναμετρηθούν με επιτυχία με τα τεράστια προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο νέος Δήμος, και όχι να γίνει ένας αγώνας για κομματικές καταγραφές. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε συνάντηση με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, «εμείς δεν επιστρατευτήκαμε από κανέναν για να λύσουμε εσωκομματικά προβλήματα. Εμείς συστρατευόμαστε σε μια μεγάλη αυτοδιοικητική πρωτοβουλία, σε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, για μια νέα αρχή στη Δημοτική μας Αυτοδιοίκηση, για μια γνήσια Αυτοδιοικητική Συμπολιτεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: