Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Άνοιγμα λογαριασμού τραπέζης για απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά

Με  στόχο τη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση και τις πηγές άντλησης εσόδων, όπως προβλέπεται από το Νόμο 3870/2010 περί δαπανών υποψηφίων  και  συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, ο συνδυασμός του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη προχώρησε στο άνοιγμα λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 202/4009398.
Ο νέος νόμος αποτελεί μια τομή στη διαφάνεια των οικονομικών των συνδυασμών, στη θέσπιση αντικειμενικών κανόνων για την ισότιμη τέλεση του προεκλογικού αγώνα και τη διαφάνεια στη διακίνηση του πολιτικού χρήματος. Όλα τα έσοδα  των συνδυασμών είναι ονομαστικά και διακινούνται μέσω τραπέζης. Οι συνδυασμοί θα μπορούν να εκδίδουν θεωρημένα από την αρμόδια  ΔΟΥ διπλότυπα εισιτήρια εισόδου  για εκδηλώσεις τα οποία θα είναι  ονομαστικοποιημένα.
Η εφαρμογή του  νόμου είναι υποχρεωτική για  όλους τους συνδυασμούς και υποψηφίους που συμμετέχουν σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων.
Σύμφωνα με το νόμο, το όριο ενίσχυσης των συνδυασμών είναι έως 2.000 ευρώ το άτομο. Απαραίτητα στοιχεία για την πίστωση του λογαριασμού είναι: ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, Αριθμός Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, διεύθυνση κατοικίας, ως ο νόμος ορίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: