Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Κορυφαία προτεραιότητα το κοινωνικό πρόσωπο του νέου Δήμου Βόλου

«Στις συνθήκες οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας, ο κοινωνικός Δήμος αποτελεί για μας κορυφαία προτεραιότητα. Αποτελεί χρέος μας, πάνω απ’ όλα, να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο τοπικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας και να αξιοποιήσουμε ορθολογικά τους πόρους, ώστε να βοηθηθούν αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη». Αυτό τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης προς τα προεδρεία της Ένωσης Πολυτέκνων και του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας, με τα οποία συναντήθηκε σήμερα, ξεκινώντας τον κύκλο επαφών του με φορείς που δραστηριοπούνται στον κοινωνικό τομέα. 
Ο κ. Σκοτινιώτης επισκέφθηκε διαδοχικά, συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, τα γραφεία του Συλλόγου Τρίτεκνων Οικογενειών και της Ένωσης Πολυτέκνων, όπου ενημερώθηκε για τα θεσμικά και οικονομικά τους αιτήματα. Οι πρόεδροι των δυο φορέων Σ. Βακουφτσή και Σ. Πράπα αντίστοιχα, παρουσίασαν στον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου αναλυτικά τις δραστηριότητές τους και τόνισαν την ανάγκη συμπαράστασης και στήριξης των μελών τους από το Δήμο.
Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι «ο Δήμος Βόλου αναλαμβάνει επιτελικό ρόλο για τη συνολική κοινωνική και προνοιακή δραστηριότητα στο μητροπολιτικό μας συγκρότημα, καθώς, με την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης, εκχωρούνται στο Δήμο οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Πρόνοιας που σήμερα ανήκει στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Έτσι, ο Δήμος αποκτά τη δυνατότητα άσκησης μιας ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής, στο πλαίσιο της οποίας θα επαναπροσδιοριστούν η φύση των παρεχομένων υπηρεσιών, οι αποδέκτες των υπηρεσιών αυτών, οι μηχανισμοί και οι δομές παροχής των υπηρεσιών, το κόστος και οι πόροι». 
«Στόχος μας είναι να αξιοποιηθούν οι κοινωνικοί πόροι με τον πλέον ορθολογικό και δίκαιο τρόπο, ώστε να δαπανώνται για στοχευμένες δράσεις από τις οποίες θα ωφελούνται όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη. Αυτό αποτελεί βασική επιλογή του συνδυασμού μας και θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια», ξεκαθάρισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου και πρόσθεσε ότι, στο πλαίσιο αυτό, αποκτά σημαντικό ρόλο η συνεργασία του Δήμου με τους συγκεκριμένους κοινωνικούς φορείς. 
Ο κ. Σκοτινιώτης δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστεί η λήψη μέτρων με τα οποία θα αποδεικνύεται και εμπράκτως η κοινωνική ευαισθησία του Δήμου, δήλωσε δε ότι περιστολή δαπανών μπορεί να υπάρξει σε οποιονδήποτε άλλο τομέα, όχι όμως στον κοινωνικό. Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε ότι τα μειωμένα τέλη που ισχύουν για τους πολύτεκνους στο Δήμο Βόλου θα ισχύσουν και για τους πολύτεκνους όλων των συνενούμενων Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: