Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Θα προωθήσουμε τη δικτύωση των κοινωνικών δομών στο νέο Δήμο Βόλου

Επίσκεψη στο Γηροκομείο και το Ορφανοτροφείο πραγματοποίησε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του. Ο κ. Σκοτινιώτης ενημερώθηκε από τους προέδρους των δυο ιδρυμάτων για τα ζητήματα που τους απασχολούν, με κυριότερα τα οικονομικά και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους.
Τόσο ο πρόεδρος του Γηροκομείου Ι. Ζαβαλιάγκος, όσο και η πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Ελ. Τσιανάκα, η οποία είναι και υποψήφια δημοτική σύμβουλος της Δημοκρατικής Συμπολιτείας, τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας των ιδρυμάτων με τη νέα δημοτική αρχή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία τους και να διευκολυνθεί το έργο τους.

Σε δήλωσή του ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι «πρόκειται για δυο ιδρύματα τα οποία προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες, γι’ αυτό και  η στήριξή τους θα τεθεί ψηλά στην ιεράρχηση προτεραιοτήτων της κοινωνικής πολιτικής που θα εφαρμόσουμε στο νέο Δήμο. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε τη δικτύωση και τον συντονισμό όλων των κοινωνικών δομών που λειτουργούν σήμερα στη μείζονα πόλη, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όσον αφορά την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και την εξοικονόμηση πόρων. Ο Δήμος Βόλου θα αναλάβει επιτελικό ρόλο για τη συνολική κοινωνική και προνοιακή δραστηριότητα στο μητροπολιτικό μας συγκρότημα, πρωτοπορώντας στο θέμα της κοινωνικής συνοχής και συμβάλλοντας στη δραστική αντιμετώπιση φαινομένων κοινωνικού διαχωρισμού και περιθωριοποίησης», επανέλαβε με έμφαση ο κ. Σκοτινιώτης και πρόσθεσε ότι μόνο μέσα από τη λειτουργία ενός τέτοιου κοινωνικού δικτύου μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να εγγυηθεί την κοινωνική ασφάλεια, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή.
Αναφερόμενος, εξάλλου, στο θέμα της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του Γηροκομείου και του Ορφανοτροφείου Βόλου, ο κ. Σκοτινιώτης υπογράμμισε ότι αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα τα οποία θα μπορέσουν να βελτιώσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα δυο ιδρύματα.
Σήμερα, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, ημέρα αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία, ο υποψήφιος δήμαρχος θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε ΚΑΠΗ του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: