Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Θα ενθαρρύνουμε σχολεία που καινοτομούν στους τομείς των νέων τεχνολογιών και των εναλλακτικών μορφών ενέργειας

Για τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές και άλλες δράσεις που υλοποιούνται στο 1ο ΣΕΚ Βόλου ενημερώθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο σχολείο και τη συνάντηση που είχε με εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Η επίσκεψη του κ. Σκοτινιώτη είχε συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς το 1ο ΣΕΚ αποτελεί πιλοτικό σχολείο στους τομείς των νέων τεχνολογιών, της ψηφιακής δικτύωσης και της προώθησης εναλλακτικών μορφών ενέργειας, και επομένως πληροί τις προϋποθέσεις του «νέου» σχολείου που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το μοναδικό σχολείο σε ολόκληρη τη Θεσσαλία το οποίο εγκατέστησε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά ισχύος 20 kW. Μεταξύ άλλων υλοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα, προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και έχει εμπλουτίσει τη σχολική καθημερινότητα με δράσεις όπως η παροχή ασύρματου Internet στους μαθητές, επιλεγμένης μουσικής, προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών με τεχνολογικά κυρίως θέματα, οι οποίες εντάσσονται σε μια απασχόληση που ονομάζεται Δημιουργικό Διάλειμμα.

Ο κ. Σκοτινιώτης ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου και ενημερώθηκε από το διευθυντή Γ. Φιλίππου για τις δραστηριότητες που υλοποιούνται με στόχο την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διδασκαλίας και την παροχή περισσότερων εφοδίων στους μαθητές, καθώς και για τα μελλοντικά σχέδια επέκτασης της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Αμέσως μετά, σε δήλωσή του τόνισε ότι «στο 1ο ΣΕΚ Βόλου η εκπαιδευτική διαδικασία έχει αποκτήσει άλλο νόημα και έχει ξεφεύγει από τα στενά όρια του σχολικού εγχειριδίου και του ωρολογίου προγράμματος. Αυτό οφείλεται κυρίως στους καθηγητές του συγκεκριμένου σχολείου, στο μεράκι τους και στην αγάπη τους για το λειτούργημα που ασκούν. Το 1ο ΣΕΚ εκπληρώνει τον στόχο του αναβαθμισμένου δημόσιου σχολείου, καθώς αποτελεί σύγχρονο πόλο γνώσης, καινοτομίας και νέων τεχνολογιών. Αυτό σημαίνει ότι καταφέρνει να παρέχει εκπαίδευση υψηλής ποιότητας και να συμβάλλει στην πολύπλευρη ανάπτυξη των ικανοτήτων των μαθητών, που είναι το ζητούμενο στη σύγχρονη εποχή. Ενθαρρύνουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις πρωτοβουλίες δράσεων που υποστηρίζουν και συμπληρώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία και δεσμευόμαστε ότι θα συνεργαστούμε στενά με την εκπαιδευτική κοινότητα για να υπάρξουν πολλά ανάλογα παραδείγματα στα σχολεία του νέου Δήμου Βόλου».
Να σημειωθεί ότι το 1ο ΣΕΚ στεγάζεται σ’ ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα του Πολεοδομικού Συγκροτήματος μαζί με το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, το 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας, το 1ο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) και τη Σχολική Βιβλιοθήκη του 2ου Γενικού Λυκείου, στο κτίριο του πρώην Πολυκλαδικού. Στα εργαστήρια του 1ου ΣΕΚ, εκτός από τους μαθητές του συστεγαζόμενου 2ου ΕΠΑΛ, εκπαιδεύονται μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου του ΙΕΚ Βόλου και του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.

1 σχόλιο:

Τσιμπλούλης Γεράσιμος είπε...

Το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας μαζί με το 2ο ΕΠΑΛ και το 1ο ΣΕΚ αποτελούν το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Μαγνησίας.
Πιστεύω ως προέδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ να συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία του Συλλόγου με τη νέα Δημοτική Αρχή.
Η νομαρχιακή σας θητεία έχει αποδείξει την ευαισθησία και την αποτελεσματικότητά σας και στο χώρο της παιδείας και των κτηριακών της υποδομών. (Επέκταση 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, όπου δίδασκα σε διάδρομο. Όταν γίνατε γνώστης της κατάστασης άμεσα προχωρήσατε στην επέκταση του διδακτηρίου).