Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Ολοκληρωτικά μυαλά


                                            Από ανάρτησή μου στο fb
Ο Ηλίας Ξηρακιάς δεν έχει ανάγκη υπεράσπισης. Έχει μια μακρά, γόνιμη και διαφανή πορεία στα τοπικά δημόσια πράγματα. Έχει όμως και μια «κακή συνήθεια». Δεν λέει να σιωπήσει. Με συνέπεια να γίνεται ενοχλητικός στο «καθεστώς». Το οποίο, ως γνωστόν, το μόνο που ξέρει είναι να σπέρνει ακατάπαυστα πολιτικό μίσος, να σπιλώνει και να χλευάζει, χωρίς αναστολές, χωρίς σεβασμό σε διαδρομές, σε βιογραφικά, σε αλήθειες.
Βάλθηκαν, λοιπόν, να εντρυφήσουν στο «βιογραφικό» (και) του Ηλ.Ξηρακιά.  Σκέφτηκα να τους «βοηθήσω», μιας και τους «διέφυγε» μια «λεπτομέρεια». Ότι υπήρξε ο άνθρωπος που το 2013, ως πρόεδρος της Επιτροπής που συστήσαμε για την παραλαβή του αμαρτωλού έργου της ΕΡΓΗΛ, αποκάλυψε το σκάνδαλο, δίνοντας στη ΔΕΥΑΜΒ τα όπλα να αντιπαλέψει τις παράνομες ορέξεις του εργολάβου. Γι' αυτή τη σθεναρή υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, η ΕΡΓΗΛ τον φόρτωσε με μια αγωγή 300 χιλ. ευρώ (όπως και τα άλλα δύο μέλη της Επιτροπής και τον τότε Τεχνικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ), και με μια μήνυση με τον μισό Ποινικό Κώδικα
Αλλά έτσι λειτουργούν τα ολοκληρωτικά μυαλά. Δεν αντικρούουν απλώς τον πολιτικό αντίπαλο, όπως επιβάλλεται στις δημοκρατίες. Αμφισβητούν την ίδια την υπόστασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: