Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Επιλογή Ευθύνης: «Δεν θα συναινέσουμε στη μετατροπή του λιμανιού του Βόλου από εθνικής σημασίας, σε … «αλιευτικό καταφύγιο» τοπικής σημασίας»

Σχολιάζοντας την, όπως πάντα, αγοραία (μη)  «απάντηση» της δημοτικής αρχής  στην ανακοίνωση της παράταξης για το θέμα των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων στο λιμάνι, από την «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Η δημοτική αρχή αντιλαμβανόμενη ότι, μπαίνοντας στον τέταρτο χρόνο της θητείας της, έχει πια αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό της.  Έχει την απόλυτη κατανόησή μας. Και ζητάμε κι εμείς τη δική της κατανόηση που την αποσπάσαμε από το μόνο που την ενδιαφέρει, δηλαδή οι επενδύσεις από την … Πύδνα. Καταλαβαίνουμε ότι η ενασχόληση με τα μείζονα θέματα της πόλης και η πολιτισμένη αντιπαράθεση επιχειρημάτων είναι εντελώς έξω από τη λογική της.  

Πάντως, αν  όντως ενδιαφέρεται για τη θέση της παράταξής μας  σε σχέση με το θέμα της απόδοσης στον Δήμο Βόλου της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, της θυμίζουμε όχι μόνο τις παλαιότερες, αλλά και τη σχετικά πρόσφατη με αριθμό  703/25-10-2016 σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προφανώς ξέχασε μέσα στην ταραχή της.

Αν πάλι ενδιαφέρεται για τη συνολική θέση μας για τα θέματα του λιμανιού  και δεν αρκείται στις επανειλημμένες, ολοκληρωμένες  γραπτές τοποθετήσεις μας, την καλούμε, για τέταρτη φορά, να προκαλέσει μια ειδική συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή και της Διοίκησης του ΟΛΒ και των άλλων ενδιαφερομένων τοπικών φορέων.  Ελπίζουμε πως τότε θα έχουμε κι εμείς τη  ευκαιρία να ακούσουμε επιτέλους, για πρώτη φορά, τις θέσεις της δημοτικής αρχής, τις οποίες επί τρία και πλέον χρόνια κρατάει σαν …. επτασφράγιστο μυστικό. Πάντως σε ό,τι μας αφορά, δεν πρόκειται να συναινέσουμε στη μετατροπή του λιμανιού του Βόλου, ενός από τα 10 λιμάνια εθνικής σημασίας, σε …  «αλιευτικό καταφύγιο» τοπικής σημασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: