Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Εξόρμηση καθαρισμού των ακτών στη Νέα Αγχίαλο

Οργανωμένη εξόρμηση καθαρισμού των ακτών πραγματοποιήθηκε σήμερα από τη Δημοτική Κοινότητα Νέας Αγχιάλου, σε συνεργασία με την 111 Πτέρυγα Μάχης, τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Νέας Αγχιάλου, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Μαγνησίας και το «Βαρνάλειο» 2ο Δημοτικό σχολείο της περιοχής. Όλοι οι φορείς έδωσαν μαζικά το «παρών» σε μια προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του εθελοντισμού ως παράγοντα κοινωνικής προσφοράς.
Η δράση υλοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), καθώς επίσης την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την προσέλευση πολιτών στις παραλίες. Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου ανέλαβε την οργάνωση της προσπάθειας με τη διάθεση αυτοκινήτων, προσωπικού και του απαραίτητου υλικού, ενώ έκανε επίσης την αποκομιδή των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν. Η 111 Πτέρυγα Μάχης  συμμετείχε στην εξόρμηση στο πλαίσιο εφαρμογής των αρχών αποκατάστασης και διατήρησης της περιβαλλοντικής πολιτικής του ΥΠΕΘΑ.

Μαθητές και πολίτες, επιδεικνύοντας αναπτυγμένο αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας, καθάρισαν τις ακτές από τα σκουπίδια και έστειλαν έτσι ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών, όσον φορά την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα. Οι μικροί μαθητές μέσα από τις ζωγραφιές τους έστειλαν το μήνυμα των καθαρών ακτών και την σημασία του εθελοντισμού στην κοινωνία μας. Επίσης  μοιράστηκαν γλυκίσματα προσφορά του Πολιτιστικού Κέντρου του ΟΤΕ καθώς και νερά από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Νέας Αγχιάλου.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου κ. Π. Πελεκάνος, «αυτές οι πρωτοβουλίες είναι σημαντικές αλλά πρέπει να γίνουν καθημερινός τρόπος ζωής. Πιστεύουμε ότι οι δράσεις εθελοντικής προσφοράς δίνουν τη δυνατότητα συσπείρωσης ενηλίκων και παιδιών, πολιτών και αρχών γύρω από στόχους που αφορούν την ποιότητα ζωής, την αλληλεγγύη και το κοινό όφελος. Κάτω από αυτό το πρίσμα κινηθήκαμε και εμείς οργανώνοντας αυτή την εξόρμηση καθαρισμού των ακτών, με τη σημαντική εθελοντική προσφορά της 111 Π.Μ., του Φιλοπρόοδου Συλλόγου αλλά και των μικρών μαθητών τους οποίους ευχαριστούμε όλους θερμά. Η αθρόα συμμετοχή μικρών και μεγάλων αποτυπώνει τη συνεχώς αυξανόμενη ευαισθητοποίηση και εμπλοκή των πολιτών και μας δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξούμε για το μέλλον».






Δεν υπάρχουν σχόλια: