Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Παράταση υποβολής αιτήσεων για εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας

Παρατείνεται έως 30 Σεπτεμβρίου 2014 η προθεσμία υποβολής αίτησης – δήλωσης για εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (γεωτρήσεις, πηγάδια, πηγές κτλ), που σύμφωνα με την αρχική απόφαση έληγε στις 15 Μαϊου. Όπως ανακοινώθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Αειφόρου Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών του Δήμου Βόλου, η παράταση δόθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με την οποία παρατείνεται επίσης η προθεσμία για την υποβολή αίτησης χορήγησης ή ανανέωσης άδειας χρήσης νερού μέχρι 30 Ιανουαρίου 2015, από 30 Σεπτεμβρίου 2014 που ήταν η αρχική προθεσμία.

Η παράταση των προθεσμιών κρίθηκε χρήσιμη καθώς οι χρήστες αρδευτικού ύδατος αντιμετώπισαν ζητήματα με την ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων τους που εξαρτώνται από την απογραφή και λήψη αδείας. Με την ΚΥΑ ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τα δικαιολογητικά για την ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων. Συγκεκριμένα, το διάστημα μέχρι την έκδοση του Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων (Δελτίο Νο1) δεν μπορεί να ξεπερνά τους 18 μήνες, από την 30η Νοεμβρίου 2014.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις εγγραφής στο ΕΜΣΥ υποβάλλονται στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλου, στη σοφίτα του κτιρίου Σπίρερ (Μικρασιατών 81, έναντι Υγειονομικού) και προηγούνται της διαδικασίας για τη λήψη Άδειας χρήσης νερού που ξεκινά στη συνέχεια στη Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2421 356 891, -892 (Τριανταφυλλίδου Φιλιώ, Καραΐσκου Εύη). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: