Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Ο τουρισμός αποτελεί δυναμική προοπτική για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας

Εγκάρδια υποδοχή επιφύλαξαν στον νυν και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στα γραφεία του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Βόλου, ως επικεφαλής κλιμακίου υποψηφίων του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού τα επόμενα χρόνια, με τις δυο πλευρές να συμφωνούν στην ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας τους, προκειμένου να μη χαθεί ούτε μια ευκαιρία στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020. 

«Η γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε την προηγούμενη τριετία, δεσμεύει τη σχέση μας και για την επόμενη πενταετία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σκοτινιώτης, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην πρωτοβουλία της παρούσας Δημοτικής Αρχής να συγκροτήσει Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, όπως επίσης στη σύσταση και λειτουργία Τμήματος Τουρισμού στο Δήμο. Αναφέρθηκε ακόμη στις δράσεις συνέργειας που υλοποιήθηκαν και είχαν απολύτως θετικά και μετρήσιμα αποτελέσματα, όπως η αποστολή στο Ισραήλ για την προσέλκυση τουριστών, στο πλαίσιο της προσπάθειας για άνοιγμα σε νέες αγορές. 

Ο κ.Σκοτινιώτης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει, επίσης, την πολύτιμη συμβολή της Ένωσης Ξενοδόχων στην κατάρτιση του Προγράμματος του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», επισημαίνοντας ότι υιοθετήθηκε το σύνολο σχεδόν των προτάσεων που κατατέθηκαν. 

«Ο τουρισμός αποτελεί δυναμική προοπτική για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου», τόνισε χαρακτηριστικά και τάχθηκε υπέρ της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. «Η ιδιαίτερη ταυτότητα της περιοχής μας», όπως είπε, «την καθιστά μοναδική στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη για την αξιοποίηση των σύγχρονων μορφών τουρισμού. Στόχος μας είναι η ενίσχυση και ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος και η αποτελεσματική προβολή του στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού». 

Τόσο ο νυν Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Κ.Ζαφείρης, όσο και ο πρώην Κ.Λεβέντης, Αντιπρόεδρος σήμερα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του κ.Σκοτινιώτη, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στη σημαντική αναπτυξιακή ώθηση που δόθηκε στον τουρισμό της Μαγνησίας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: