Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Συνεργασία σπουδαστών του Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου για τη δημιουργία παιδικού βιβλίου

Ένα ξεχωριστό βιβλίο, γραμμένο από παιδιά για παιδιά, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας την Τετάρτη 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Βασδέκειο» σε συνεργασία με το Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου. Οι σπουδάστριες της ειδικότητας «Γραφίστας Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων», Ιρένε Αλμπίνο, Έρη Παπαευσταθίου και Ελένη Τέρπου και ο σπουδαστής της ειδικότητας «Τεχνικός Φωτογραφικής Λήψης» Χρήστος Καρανίκας, συνεργάστηκαν με τα μικρά παιδιά και την υπεύθυνη του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Σταυρούλα Μαστρογιάννη από το Κ.Δ.Α.Π. «Βασδέκειο» της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ., προκειμένου να δοθεί η τελική μορφή στο εγχείρημα.
Μετά την καλλιτεχνική επιμέλεια και επεξεργασία του υλικού, που ετοίμασαν τα παιδιά όλο το προηγούμενο διάστημα, δημιουργήθηκε ένα πρωτότυπο παιδικό βιβλίο γεμάτο χρώματα και ιστορίες, το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση. «Χρειάστηκαν δύο μήνες δημιουργικής δουλειάς με δύσκολη την τελική επιλογή, καθώς οι ιδέες των σπουδαστών ήταν πολλές και πρωτότυπες και το αποτέλεσμα με ξεχωριστό εικαστικό ενδιαφέρον κάθε φορά», τόνισαν τα αρμόδια στελέχη του Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου και πρόσθεσαν: «Η κάθε ιστορία παρουσιάζεται με διαφορετικό γραφιστικό τρόπο, ώστε να κεντρίσει την περιέργεια των παιδιών μέσα από την ποικιλομορφία που προσφέρει η επεξεργασία των εικόνων τους. Οι παρεμβάσεις στα έργα των παιδιών  περιορίστηκαν σε τεχνικά ζητήματα, ώστε τα σχέδια “άθικτα” να δημιουργήσουν το περιβάλλον κάθε ιστορίας. Σκοπός ήταν να αποδοθεί με  ποικίλους  τρόπους η "πρώτη ύλη" που προέκυψε κατευθείαν από τη φαντασία των παιδιών. Μια άποψη των διαφορετικών γραφιστικών προσεγγίσεων της κάθε ιστορίας μπορεί να δει κανείς στους σελιδοδείκτες που θα υπάρχουν στην έκθεση».

Οι σπουδαστές του τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου κάλυψαν τις ανάγκες του μπουφέ που στήθηκε για το σκοπό αυτό, με εδέσματα σε μορφή finger food, για τα παιδιά και τους επισκέπτες της έκθεσης.

«Με τις γνώσεις και την εμπειρία που αποκτούν οι σπουδαστές του Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου, τόσο στο τομέα των εφαρμοσμένων τεχνών, όσο και στο τομέα του τουρισμού, καταφέρνουν και ξεχωρίζουν μέσα από την εντατική δουλειά που καταβάλουν, σε καθημερινό επίπεδο, βγάζοντας μέσα από τη δουλειά τους την αγάπη και αφοσίωση για το αντικείμενο των σπουδών τους. Στο Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου θεωρούμε ότι για τη πληρέστερη εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος της σχολής, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και περισσότερη επαφή των σπουδαστών μας με τις πραγματικές συνθήκες είναι μια από τις μεγαλύτερες ευθύνες και υποχρεώσεις μας. Έτσι επωφελούνται στο μέγιστο, αποκτώντας εμπειρίες της πραγματικής αγοράς, διευρύνοντας τον επαγγελματικό τους κύκλο και δημιουργώντας ένα «δυνατό» προσωπικό portfolio. Ως αποτέλεσμα αποφοιτούν με συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις καλύτερες προοπτικές για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας», τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ.Βασίλης Κοντορίζος. 

Διάρκεια έκθεσης:Τετάρτη 2 έως Παρασκευή  11 Απριλίου 2014
Ώρες λειτουργίας:9.00-13.30 και 18.00-21.00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής
Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, Σταδίου & Μανδηλαρά, τηλ.2421091150
Πληροφορίες για επισκέψεις και ξεναγήσεις σχολείων στα τηλέφωνα  του ΚΔΑΠ Βασδέκειο 2421091113-91114

Δεν υπάρχουν σχόλια: