Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

560 οικογένειες στο Βόλο υποστηρίζονται από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο

Σε βασικό εργαλείο στήριξης των πιο αδύναμων συμπολιτών αναδεικνύεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου, χάρις στην εντυπωσιακή ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για αλληλεγγύη και συμπαράσταση. Μέχρι σήμερα 560 οικογένειες του Βόλου διαθέτουν την κάρτα επωφελούμενου και μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο. Κάθε συμπολίτης που πληροί τις ελάχιστες προϋποθέσεις (με βασικότερη το χαμηλό εισόδημα) μπορεί να υποβάλει αίτηση στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου (στο πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας) και, αφού γίνει η δέουσα κοινωνική έρευνα, να πάρει την κάρτα επωφελούμενου ετήσιας διάρκειας. 


Όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απ. Παντσάς, «το κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που διέτρεξε την τοπική μας κοινωνία το προηγούμενο δίμηνο, μετατράπηκε σε έμπρακτη και σημαντική βοήθεια προς τους συμπολίτες μας, που σε τούτα τα πέτρινα χρόνια των οικονομικών και κοινωνικών αδιεξόδων, είναι αναγκασμένοι να προστρέχουν στις υποστηρικτικές δομές του Δήμου η αλλού. Η μαζική ανταπόκριση των συμπολιτών μας και η ορθολογική και αποτελεσματική οργάνωση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου μας έδωσε τη δυνατότητα να αυξήσουμε κατακόρυφα, από πέρυσι έως φέτος, όχι μόνον τον αριθμό των οικογενειών που υποστηρίζουμε αλλά και τις ποσότητες των προσφερομένων ειδών στους επωφελούμενους». 

Σύμφωνα με τον κ.Παντσά, αυτό κατέστη δυνατό μετά την επιτυχημένη καμπάνια ευαισθητοποίησης του τελευταίου διαστήματος και τη σημαντική ανταπόκριση των συμπολιτών στις πολλαπλές εκδηλώσεις για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου. Έτσι, μετά από απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής που συγκλήθηκε για το σκοπό αυτό την περασμένη Τρίτη, από αύριο Πέμπτη 23/1/2014 αυξάνονται οι ποσότητες πρώτων ειδών που θα παρέχονται στους δικαιούχους ως εξής:
- Αλάτι 250 γρ.
- Αλεύρι 1 κιλό. Για οικογένειες άνω των 5 μελών 2 κιλά
- Γάλα 2 κουτιά ανά άτομο και 4 για κάθε παιδί, για 12 μήνες
- Ζάχαρη 1 κιλό. Για οικογένειες άνω των 5 μελών 2 κιλά  
- Λάδι 1 λίτρο. Για οικογένειες άνω των 5 μελών 2 λίτρα
- Μακαρόνια σπαγγέτι 3 ανά άτομο
- Μανέστρα 1 κιλό. Για οικογένειες άνω των 5 μελών 2 κιλά
- Ρύζι 1 κιλό. Για οικογένειες άνω των 5 μελών 2 κιλά
- Σάλτσα τομάτας 2 τεμάχια. Για οικογένειες άνω των 5 μελών 4 τεμάχια
- Φακές 1 κιλό. Για οικογένειες άνω των 5 μελών 2 κιλά
- Φασόλια 1 κιλό.  Για οικογένειες άνω των 5 μελών 2 κιλά
- Χαρτί υγείας 2 τεμάχια. Για οικογένειες άνω των 5 μελών 4 τεμάχια
- Χαρτοπετσέτες 2 τεμάχια
- Ελιές 250 γρμ
- Αβγά 5 τεμάχια. Για οικογένειες άνω των 5 μελών 10 τεμάχια
- Ζυμαρικά διάφορα 1 κιλό. Για οικογένειες άνω των 5 μελών 2 κιλά

Να σημειωθεί, επίσης, ότι μια τεράστια γκάμα ειδών προσφέρονται τακτικά, αλλά όχι σε συνεχή ροή καθότι είναι αντικειμενικά ανέφικτο. Αυτά είναι: κρεατικά, ψάρια, λαχανικά, οδοντόκρεμες, ξυραφάκια, κρουασάν, βιτάμ (μαργαρίνες), μπισκότα, κομπόστες, αναψυκτικά, σκόνες πλυντηρίου για πλύσιμο στο χέρι, σαμπουάν, χλωρίνες, γλυκά του κουταλιού, τσάι, κρέμες, τυροκομικά. Τα είδη αυτά προμηθεύονται οι επωφελούμενοι εφόσον υπάρχουν και μέχρι να εξαντληθούν. Επιπλέον, χάρις στην άριστη συνεργασία με αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία της πόλης, κάθε Τρίτη και Πέμπτη προσφέρονται στους επωφελούμενους προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. 

«Ο νέος ρόλος του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου θα υπηρετείται καλύτερα όταν, σε λίγες μέρες, θα μεταφερθεί στους καινούριους, πολύ μεγαλύτερους και καλύτερα οργανωμένους χώρους, στη συνοικία Καραγάτς», κατέληξε ο κ.Παντσάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: