Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Απάντηση Λ.Μαυρογιάννη στον Απ.Παπατόλια

Απαντώντας σε ανακοίνωση του κ.Απόστολου Παπατόλια σχετικά με το έργο κατασκευής δικτύου ακαθάρτων στον οικισμό ΡΟΜΑ του Αλιβερίου, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Λεωνίδας Μαυρογιάννης, επισημαίνει τα ακόλουθα: «Δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν η εμπάθεια του κ.Παπατόλια απέναντι στη Δημοτική Αρχή. Όσο για τα προβλήματα των Ρομά, πολύ όψιμα τα θυμήθηκε.

Αν δεν είχε ξεχάσει ότι έχει εκλεγεί, πριν από τρία χρόνια, ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, θα όφειλε να γνωρίζει ότι μόλις ανακοινώθηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια, η Δημοτική Αρχή έδωσε αμέσως το παρόν μέσω της ΔΕΥΑΜΒ και κατέθεσε φάκελο για τη χρηματοδότηση ενός  έργου μείζονος υγειονομικής και περιβαλλοντικής σημασίας που έχει να κάνει με την αποχέτευση ακαθάρτων της περιοχής Αλιβερίου Νέας Ιωνίας, για το οποίο μέχρι σήμερα κανένας δεν είχε ασχοληθεί. Το έργο αυτό αποτελεί ελάχιστο μέρος ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού προγράμματος έργων χωρίς ιστορικό προηγούμενο, που υλοποιεί η ΔΕΥΑΜΒ. Το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε έγκαιρα στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας,  με ολοκληρωμένη μελέτη και η δημοπρασία του ολοκληρώθηκε στις 26-02-13.  Από τότε, με τις ενστάσεις που ακολούθησαν, την προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 152 και τις χρονοβόρες διαδικασίες μέχρι την έκδοση απόφασης, καταλήξαμε, χωρίς δική μας ευθύνη, να  ολοκληρωθεί η διαδικασία με ένα χρόνο περίπου καθυστέρηση. 
Είναι προφανές ότι ο κ. Παπατόλιας, απών από τα τεκταινόμενα της Πόλης μας, έρχεται ως τιμητής  να μας επιπλήξει για θέματα που αγνοούσε και την ύπαρξή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: