Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Περίπου 4 φορτηγά απορρίμματα απομακρύνθηκαν από εγκαταλειμμένη οικία στο κέντρο της πόλης

Συνεχίζοντας με εντατικούς ρυθμούς τις προσπάθειες για τη βελτίωση της εικόνας του Δήμου και την προστασία της δημόσιας υγείας, η Υπηρεσία Καθαριότητας προέβη χθες, Πέμπτη, σε παρέμβαση καθαρισμού μιας ακόμη εγκαταλειμμένης οικίας, στο κέντρο της πόλης του Βόλου. Συγκεκριμένα, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Καθαρισμού Κοινόχρηστων Χώρων και Ειδικών Συνεργείων και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Πρασίνου, προχώρησε στον καθαρισμό και την απολύμανση αύλειου χώρου οικίας που βρίσκεται στην οδό Μαγνήτων. Ο χώρος είχε εντοπιστεί,  μετά από ενημέρωση περιοίκων προς το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, στα τέλη του περασμένου Μαΐου. Άμεσα κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες.
Ο υπεύθυνος του Γραφείου πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο, για τη διαπίστωση του μεγέθους του προβλήματος. Καθώς στάθηκε αδύνατη η επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας προέβη σε έγγραφη ενημέρωση της Διεύθυνσης Υγείας, η οποία, με τη σειρά της, πραγματοποίησε αυτοψία και ενημέρωσε την Εισαγγελία Βόλου. Μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας και σχετικές οδηγίες της Αστυνομίας προς την Υπηρεσία Καθαριότητας, αποφασίστηκε η υλοποίηση της παρέμβασης, στις 7-8-2014.
Μετά από ώρες δουλειάς, απομακρύνθηκαν από τον αύλειο χώρο της οικίας απορρίμματα που γέμισαν περίπου τέσσερα (4) φορτηγά. Η Διεύθυνση Πρασίνου προέβη στο κλάδεμα των δέντρων στον αύλειο χώρο και το πεζοδρόμιο. Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, αφού διενεργήθηκε από ειδικό συνεργείο και απεντόμωση – μυοκτονία στο συγκεκριμένο χώρο.
Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με άλλες μονάδες της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Διευθύνσεις του Δήμου, όπως είναι το Πράσινο και η Τεχνική Υπηρεσία, αλλά και, σε αρκετές περιπτώσεις, με άλλους φορείς, όπως είναι ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ, πραγματοποιεί συνεχώς παρεμβάσεις για τον καθαρισμό δημόσιων και ιδιωτικών χώρων (οικόπεδα, σπίτια, ρέματα, παράνομες χωματερές κλπ). Η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Ν. Οικονόμου, δήλωσε σχετικά: «Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας έχει προβεί, κατά το α΄ εξάμηνο 2014, σε δεκάδες παρεμβάσεις καθαρισμού, μεταξύ των οποίων πολλές αφορούν σε ιδιωτικούς χώρους ή παράνομες χωματερές, που δημιουργούνται από την ανευθυνότητα συμπολιτών μας. Διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας, δαπανώνται συνεχώς εργατώρες και χρήματα, για την αποτροπή κινδύνων για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, τα οποία, ειδικά στην τρέχουσα δυσμενή οικονομική συγκυρία, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν πολύ πιο δημιουργικά για τη βελτίωση του εξοπλισμού και των γενικότερων παροχών της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Αν δε βάλουν πλάτη οι πολίτες, οι προσπάθειες των Υπηρεσιών, όσο ευσυνείδητες και αποδοτικές να είναι, δε θα έχουμε ποτέ το επιθυμητό αποτέλεσμα».   

Δεν υπάρχουν σχόλια: