Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΔΕΥΑΜΒ: Έκκληση στους καταναλωτές να συμβάλουν στην εξοικονόμηση νερού

Από  την  Γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Λόγω των αναμενόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων του προσωπικού της ΔΕΗ, από τα μεσάνυχτα της 2ας Ιουλίου είναι πιθανόν να υπάρξουν διακοπές ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΜΒ, γεγονός που θα επιφέρει μεγαλύτερα προβλήματα στο ημερήσιο ισοζύγιο της υδροδότησης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου. Επίσης, λόγω μείωσης της παραγωγής νερού από τις πηγές και αύξησης της συμμετοχής νερού γεωτρήσεων, τα χλωριόντα στο ημερήσιο μείγμα νερού του Πολεοδομικού Συγκροτήματος ξεπέρασαν την ενδεικτική τιμή των 250mg/l και σε ορισμένες περιοχές άγγιξαν τα 300 mg/l (Δημαρχείο, ΜΕΤΚΑ, Άγιος Σπυρίδωνας).
Ενημερώνουμε το κοινό ότι σύμφωνα με την υπ αριθμ. Πρωτ. Δ.ΥΓ2/99437/5.1.2012 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, δεν προτείνεται κατευθυντήρια τιμή για τα χλωριούχα στο πόσιμο νερό, που να βασίζεται σε κριτήρια υγείας. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με την Οδηγία 98/83/ΕΚ και την εθνική νομοθεσία, ορίζεται μόνο ενδεικτική παράμετρος των χλωριούχων.
Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούνται οι καταναλωτές να συμβάλουν στην εξοικονόμηση νερού περιορίζοντας στο ελάχιστο την κατανάλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: