Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ετήσια έκθεση σπουδαστικών εργασιών του Δημοτικού Ι.Ε.Κ Βόλου

Εγκαινιάζεται  την  Τετάρτη  18 Ιουνίου 2014, στις 9 το  βράδυ, η  ετήσια  έκθεση σπουδαστικών εργασιών  του  Δημοτικού  Ι.Ε.Κ Βόλου στο  κτίριο επί  των  οδών  Ρήγα  Φεραίου 1  &  Χείρωνος. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν, όπως  κάθε  χρόνο,  επιλεγμένες  εργασίες  των σπουδαστών  που παρακολούθησαν τις ειδικότητες  Γραφικών  Τεχνών,  Διακόσμησης, Ενδύματος,  Κοσμήματος, Φωτογραφίας,  και Συντήρησης Έργων Τέχνης,  ενώ  οι σπουδαστές του  τμήματος  Μαγειρικής  θα παρουσιάσουν δείγματα  εξαιρετικών  πιάτων  στους επισκέπτες της  έκθεσης,  με  την  επιμέλεια   του  τμήματος  Υποδοχής  &  Φιλοξενίας.
Φέτος  στο    Ι.Ι.Ε.Κ  Δήμου  Βόλου  λειτούργησαν  οι εξής ειδικότητες του Τομέα  Εφαρμοσμένων Τεχνών:
• Γραφίστας  Εντύπου 
• Τεχνικός  Διακόσμησης 
• Ειδικός  Ενδυματολογίας & Σχεδίασης  Μόδας 
• Τεχνικός  Χειροποίητου  Κοσμήματος 
• Τεχνικός  Λήψης  Φωτογραφίας 
• Τεχνικός  Συντήρησης Έργων Τέχνης 
καθώς  και  οι  2  ειδικότητες  του  Τομέα  Τουρισμού:  
• Τεχνικός  Μαγειρικής  Τέχνης 
• Υπεύθυνος  Υποδοχής  &  Φιλοξενίας

Για μία ακόμη χρονιά οι σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ. συμμετείχαν σε  εκθέσεις,  διαγωνισμούς αλλά και αναθέσεις εργασιών από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, καταθέτοντας τις  πιο  δημιουργικές  τους  ιδέες.

Ειδικότερα  στους   σπουδαστές  της  ειδικότητας  Γραφιστικής ανατέθηκε  η  δημιουργία  αφισών και προσκλήσεων για  διάφορες εκδηλώσεις, καθώς και η επιμέλεια παιδικών βιβλίων, ενώ σε συνεργασία με τους σπουδαστές της ειδικότητας «Συντήρηση Έργων Τέχνης»,  η υλοποίηση του QR Project –ANTIPOLIS. Το  τμήμα  Κοσμήματος διοργάνωσε για πρώτη φορά στη χώρα μας το Πανευρωπαϊκό συνέδριο σχολών Αργυροχρυσοχοΐας, ενώ συνεχίστηκαν  οι  επισκέψεις  των  σπουδαστών  του  τμήματος σε  Ισπανία, Κύπρο και Φιλανδία,  μέσω  του   κοινοτικού   προγράμματος  Leonardo. Τo τμήμα Ενδύματος προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στην Athens Exclusive, ενώ συνεχίζει το ερευνητικό του έργο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και διάφορους φορείς. Πλούσια δράση είχαν και οι σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής με την  συμμετοχή  τους  σε  εκδηλώσεις και  εκθέσεις φορέων του Δήμου  Βόλου με  την  επιμέλεια  και οργάνωση των σπουδαστών του τμήματος Υποδοχής &Φιλοξενίας. Οι  σπουδαστές του τμήματος Διακόσμησης, τέλος, συμμετέχουν στην υποβολή  διακοσμητικών προτάσεων για φορείς και οργανισμούς (ΦΛΟΓΑ).


Αξίζει να αναφερθεί ότι η έντονη δραστηριότητα του Ι.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου προσέλκυσε και το ενδιαφέρον Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας. Συγκεκριμένα, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προσκάλεσε το Ι.Ε.Κ.  του Δήμου Βόλου να συμμετέχει σε Διαδραστικό Σεμινάριο στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος MEDNETA,  στις 4 Ιουνίου στην Αίθουσα της Συγκλήτου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σημαντική ήταν επίσης η παρουσίαση της σχολής στο "Regio Crafts" project, ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχει ως σκοπό την ανάδειξη της Χειροποίητης Δημιουργίας, την προώθησή και τον «συνδυασμό» της με το σύγχρονο design, έτσι ώστε να προκύψουν καινοτόμα προϊόντα και επιχειρήσεις.

Όλες οι παραπάνω δράσεις ενδυναμώνουν τη σύγχρονη φυσιογνωμία της σχολής, ως θεσμός και σημείο αναφοράς για τη πόλη του Βόλου, ως μια δυναμική δομή που συνεχώς προσαρμόζεται και εξελίσσεται, αναβαθμίζοντας το επίπεδο των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που παρέχει. «Ως ένας εκπαιδευτικός φορέας που προετοιμάζει τους αυριανούς επαγγελματίες, έχουμε άμεση σχέση με την αγορά και θεωρούμε ότι δεν πρέπει να είμαστε απλοί παρατηρητές των εξελίξεων, αλλά να προσπαθούμε να επηρεάζουμε αυτές στο βαθμό που μπορούμε», επισημαίνουν χαρακτηριστικά στελέχη του ΔΙΕΚ. 

Την  ετήσια  έκθεση, η  οποία  θα  παραμείνει  ανοικτή  όλο  το  καλοκαίρι, μπορούν  να  παρακολουθήσουν  τόσο  οι  υποψήφιοι  σπουδαστές, όσο  και  οι  γονείς  τους, ώστε  να  ενημερωθούν  με  τον  πιο  άμεσο  τρόπο  για  το  υψηλό επίπεδο του  έργου  που  επιτελείται  στο  Ι.Ε.Κ  Δήμου  Βόλου,  καθώς  και  επαγγελματίες  των  συναφών  κλάδων  που  ενδιαφέρονται  να  έρθουν  σε  επαφή  με  μελλοντικούς  συνεργάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: