Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Εκδήλωση του Δήμου Βόλου για την παρουσίαση και βράβευση μαθητικών εντύπων

Τα μαθητικά έντυπα των σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, που εκδόθηκαν κατά το σχολικό έτος 2013-14, θα βραβεύσουν ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ.Σούλα Μπαρτζιώκα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. 

Η δράση σχεδιάστηκε από την αρχή της χρονιάς, με άξονα την παιδαγωγική άποψη ότι το σχολείο αποτελεί χώρο όπου καλλιεργούνται κι αναπτύσσονται καθημερινά η γνώση, η έκφραση και η δημιουργία. Στο πλαίσιο αυτό, η ενασχόληση των παιδιών με τη δημιουργία μαθητικών εντύπων, τα ωθεί να εξοικειωθούν με το λόγο, με τα είδη του και με την ορθή χρήση του, ενώ ταυτόχρονα τα παρακινεί να αυτενεργήσουν για να ερευνήσουν θέματα της επικαιρότητας ή ακόμη και να ασχοληθούν τα ίδια με την παραγωγή κάθε είδους κειμένων. Σ’ αυτή την πολυδιάστατη παιδαγωγική διαδικασία, σημαντικό ρόλο κατέχει η πολύτιμη καθοδήγηση και το έντονο ενδιαφέρον, τόσο από την πλευρά των εκπαιδευτικών και των διευθυντών, όσο και του Δήμου, μέσα στον οποίο μεγαλώνουν, κινούνται, μαθαίνουν και δρουν οι μικροί «δημοσιογράφοι» και «συγγραφείς».

Η φετινή συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Στη δράση συμμετείχαν 32 σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας) με πάνω από 40 ερασιτεχνικές εκδοτικές προσπάθειες ποικίλων μορφών και περιεχομένου, όπως σχολικές εφημερίδες,  διηγήματα, περιοδικά, ιστοσελίδες ακόμη και ξενόγλωσσα έντυπα.

Σε δήλωσή της η κ.Μπαρτζιώκα τόνισε ότι «η παρούσα Δημοτική Αρχή στηρίζει την προσπάθεια των μαθητικών εντύπων ως ιδιαίτερα σημαντική δράση στο χώρο της εκπαίδευσης και επιβραβεύει όλους τους μαθητές που εργάστηκαν για το σκοπό αυτό. Θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, όχι μόνο για να αντιμετωπίζουμε μαζί τα προβλήματα, αλλά και για να δημιουργούμε ευκαιρίες, ώστε τα σχολεία να είναι ανοικτά, ως κύτταρα δημιουργίας, στην κοινωνία και σε κάθε νέο ερέθισμα που μπορεί να αξιοποιηθεί δημιουργικά για την προώθηση της γνώσης, της έκφρασης και του πολιτισμού». 



Δεν υπάρχουν σχόλια: