Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Στην τελευταία μου αυτή θητεία «θα τα δώσω κυριολεκτικά όλα»

Τη δέσμευση ότι η επόμενη θητεία του ως Δήμαρχου Βόλου, η οποία θα είναι και η τελευταία, θα είναι ακόμη πιο γόνιμη και πιο παραγωγική, αναλαμβάνει ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης, με ανοιχτή επιστολή του προς τους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες ενόψει της προσφυγής στην κάλπη για τις εκλογές στο Δήμο Βόλου. «Θα τα δώσω κυριολεκτικά όλα. Το οφείλω σ’ εσάς. Το οφείλω στην πόλη μου.  Και είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που τόσες φορές μου έχετε δείξει», αναφέρει χαρακτηριστικά, προαναγγέλοντας ότι βασικό του μέλημα θα είναι η ανάδειξη μιας νέας γενιάς άξιων αυτοδιοικητικών στελεχών.Ο κ.Σκοτινιώτης καλεί τους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες να δώσουν συντριπτική απάντηση στις σειρήνες του λαϊκισμού και στους εκπροσώπους του πιο παλαιού και διεφθαρμένου κατεστημένου που έχουν φορέσει τον «αντισυστημικό» μανδύα, διασφαλίζοντας ότι ο Βόλος θα παραμείνει μια πόλη με ανοιχτούς ορίζοντες και μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης.
 Αναλυτικά, ο κ.Σκοτινιώτης αναφέρει στην επιστολή του τα ακόλουθα:

«Η επιβλητική συγκέντρωση του συνδυασμού μας, την Παρασκευή, στην παραλία του Βόλου αποτέλεσε την κορύφωση μιας ουσιαστικής αλλά και λιτής προεκλογικής εκστρατείας και προδιέγραψε τη μεγάλη νίκη του Βόλου της ευθύνης, της σταθερότητας, της ελπίδας και της προοπτικής. Όλη αυτή την περίοδο  σεβαστήκαμε τους συμπολίτες  μας, την αισθητική της πόλης και το δημόσιο χώρο, γι’ αυτό και δεν κλείσαμε δρόμους ούτε γεμίσαμε τον τόπο με ιλουστρασιόν αφίσες και αντιαισθητικά πανό.
Τις μέρες αυτές μας δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε με χιλιάδες συμπολίτες μας σε όλες τις γειτονιές, τους εργασιακούς χώρους και την αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, στη Ν. Αγχίαλο, την Αγριά, την Αρτέμιδα, την Πορταριά, την Αισωνία, την Ιωλκό, τη Μακρινίτσα. 
Σε όλη την προεκλογική περίοδο επιμείναμε αυτοδιοικητικά και προγραμματικά. Είμαστε, άλλωστε, ο μόνος γνήσια αυτοδιοικητικός συνδυασμός και ο μόνος συνδυασμός που κατέθεσε αναλυτικό, καινοτομικό και συνάμα απολύτως  ρεαλιστικό πρόγραμμα για το Βόλο του 2020, με πλήρη επίγνωση ότι οι πόλεις είναι το μέλλον για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Προτεραιότητές μας για την επόμενη κρίσιμη πενταετία είναι η υποστήριξη της ανάπτυξης για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και η καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Η συλλογική φιλοδοξία μας είναι να ταυτιστούμε με μια περίοδο αλλαγών, έργων και δημιουργίας, για το Δήμο Βόλου που ονειρευόμαστε. Η δέσμευσή μας είναι ότι από την επόμενη των εκλογών, ο Δήμος Βόλου θα μετατραπεί σε κυψέλη συμμετοχής, δημιουργίας και αλληλεγγύης. 
Για μένα, όπως πολλές φορές έχω πει, θα είναι η τελευταία θητεία, με βάση και τη σταθερή θέση μου για δύο συνεχόμενες θητείες. Η  θητεία μου αυτή θα είναι και η πιο γόνιμη, η πιο παραγωγική. Θα τα δώσω κυριολεκτικά όλα. Το οφείλω σ’ εσάς. Το οφείλω στην πόλη μου.  Και είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που τόσες φορές μου έχετε δείξει. 
 Θα είναι, ταυτόχρονα, μια θητεία στην οποία βασικό μου μέλημα θα είναι η ανάδειξη μιας νέας γενιάς άξιων αυτοδιοικητικών στελεχών. Σ’ αυτό βοηθάει η ριζική ανανέωση του ψηφοδελτίου μας και η συμμετοχή πολλών νέων και με εξαιρετικά προσόντα υποψηφίων.  
Τα τρία αυτά ζοφερά χρόνια δοκιμαστήκαμε στα δύσκολα, καταφέραμε να κρατήσουμε το Δήμο όρθιο και έχουμε βάλει πλέον γερά θεμέλια. Τώρα μπορούμε να εγγυηθούμε ένα Δήμο που θα μας κάνει όλους υπερήφανους.
Κατανοούμε το θυμό της κοινωνίας για όσα έχουν συμβεί στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Ο θυμός, όμως, αυτός δεν μπορεί να μας κάνει να γκρεμίσουμε ό,τι πετύχαμε με κόπο και θυσίες στο Δήμο μας τα τρία αυτά χρόνια. Η απάντησή μας στις σειρήνες του λαϊκισμού και στους εκπροσώπους του πιο παλαιού και διεφθαρμένου κατεστημένου που έχουν φορέσει τον «αντισυστημικό» μανδύα,  πρέπει να είναι συντριπτική.
Η ευθύνη του καθένα μας είναι μεγάλη, θα μπορούσα να πω ιστορική. Η μάχη του Βόλου, άλλωστε, έχει αποκτήσει συμβολική σημασία για όλη τη χώρα. Την Κυριακή το βράδυ όλη η δημοκρατική Ελλάδα θα περιμένει με αγωνία το αποτέλεσμα του Βόλου. Ο Βόλος δεν πρέπει να γίνει η κερκόπορτα επικίνδυνων εξελίξεων. 
Τις κομματικές μας προτιμήσεις και τα πολιτικά μας μηνύματα έχουμε κάλπη να τα εκφράσουμε. Είναι η κάλπη των ευρωεκλογών. Στην κάλπη των δημοτικών εκλογών ψηφίζουμε για Δήμαρχο και Δημοτική Αρχή. Για το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή της πιο κρίσιμης πενταετίας.
Δεν πρέπει ποτέ να μας διαφεύγει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθεί την πρώτη Κυριακή. Η επιλογή της πρώτης Κυριακής θα καθορίσει ποιος δήμαρχος θα εκλεγεί τη δεύτερη Κυριακή. Γι’ αυτό και όλες τις δυνάμεις της ευθύνης και της σταθερότητας, όλοι όσοι θέλουμε το Βόλο μια ευρωπαϊκή πόλη με ανοιχτούς ορίζοντες και  μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης. θα πρέπει  συναντηθούμε στην κάλπη από την πρώτη Κυριακή. Γιατί μετά μπορεί να είναι αργά.   
Η συγκλονιστική συμμετοχή σας στη χθεσινή συγκέντρωση στην παραλία δεν αφήνει καμία αμφιβολία. Ο Βόλος θα συνεχίσει να είναι μια πόλη δημοκρατική, ανοιχτή και δημιουργική, μια πόλη της αλληλεγγύης και του κοινωνικού ριζοσπαστισμού, πόλη του πολιτισμού και του αθλητισμού. Και  η νίκη θα ανήκει σε όλους μας.
Εμείς δεν έχουμε ούτε δεσμεύσεις και εξαρτήσεις. Το μόνο που μας δεσμεύει είναι η δική σας εμπιστοσύνη. Την εμπιστοσύνη αυτή θα τιμήσουμε στο ακέραιο.
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: