Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Δηλώσεις στήριξης του Γ.Καμίνη και Γ.Μπουτάρη στον Πάνο Σκοτινιώτη

Τη μεγάλη εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του νυν και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη εξέφρασαν με δημόσιες δηλώσεις τους οι Δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης Γ.Καμίνης και Γ.Μπουτάρης αντίστοιχα, μιλώντας με ιδιαίτερα θερμά λόγια τόσο για την προσωπικότητα του κ.Σκοτινιώτη, όσο και για τη συνεργασία τους στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας των 5 δημάρχων». Οι δηλώσεις των κ.κ.Καμίνη και Μπουτάρη προβλήθηκαν πριν την ομιλία του κ.Σκοτινιώτη στην κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», την Παρασκευή στην παραλία, απ’ όπου εκατοντάδες Βολιώτες έστειλαν δυνατό μήνυμα νίκης, σφραγίζοντας το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής. 

Στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σημειώνει ειδικότερα τα εξής: «Τον Πάνο Σκοτινιώτη τον γνώρισα από κοντά αυτά τα τρεισήμισι χρόνια που είμαστε και οι δύο δήμαρχοι. Είχα την ευκαιρία, την ευχάριστη ευκαιρία, να επαληθεύσω την άποψη που είχα διαμορφώσει παρακολουθώντας από μακριά τη δημόσια δράση του, την αυτοδιοικητική και πολιτική του δράση. Πρόκειται για έναν άνθρωπο πάρα πολύ συγκροτημένο, με συγκρότηση ηθική, συγκρότηση πνευματική και ο συνδυασμός των δύο σπανίζει. Για μένα επίσης υπήρξε δάσκαλος. Δάσκαλος στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συνεργαστήκαμε εξαιρετικά στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας των 5 δημάρχων», σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα της αυτοδιοίκησης, είτε αυτά αφορούσαν την κοινωνική πρόνοια, είτε τη συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών, είτε την οικονομική αυτοδυναμία των δήμων, είτε τη θεσμική κατοχύρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν το συνηθίζω να προβαίνω σε δημόσιες στηρίξεις. Κατ’ εξαίρεση το κάνω για έναν εξαίρετο άνθρωπο, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι και ο μόνος που μπορεί να προφυλάξει την πόλη του Βόλου, από την επέλαση ανθρώπων οι οποίοι ψαρεύουν στα θολά, μα πάρα πολύ θολά νερά της ακροδεξιάς και της νύχτας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης επισημαίνει στη δήλωσή του: «Ήξερα κατ’ όνομα τον Πάνο Σκοτινιώτη και παλιότερα, τον γνώρισα όμως σε επίπεδο συνεργασίας όταν ξεκινήσαμε την «Πρωτοβουλία των 5 δημάρχων», μία πρωτοβουλία που έχει καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια και στόχους. Πρέπει να πω ότι είδα έναν άνθρωπο σοβαρό, έναν άνθρωπο διεκδικητικό και έντιμο, με μια σκέψη που είναι απολύτως ξεκάθαρη και στοχοποιημένη κι αυτό μου έκανε εξαιρετικά μεγάλη εντύπωση. Και είπα “χαλάλι στους Βολιώτες που έχουν ένα τέτοιοι δήμαρχο”. Πιστεύω ότι η αφοσίωση του Π. Σκοτινιώτη στα αυτοδιοικητικά θέματα, μόνο να προσφέρει έχει στο δήμο Βόλου. Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που τον γνώρισα και εξαιρετικά ευτυχής που στο υπόλοιπο της ζωής μου θα αναφέρομαι σε έναν άνθρωπο για τον οποίο έχω μια βαθύτατη εκτίμηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: