Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Τοποθετήθηκαν οι κορύνες στη Δημητριάδος

Οκτώ μήνες μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού χρειάστηκε να ξεπεραστεί κυκεώνας γραφειοκρατικών διαδικασιών, τοποθετήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 2 Απριλίου 2014, οι πλαστικοί επαναφερόμενοι οριοδείκτες (κορύνες) στο τμήμα της οδού Δημητριάδος από Φιλελλήνων έως Αγ. Νικολάου, από συνεργείο της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Βόλου. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζονται στην οδό Δημητριάδος δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθαρού πλάτους 3.75 μ. και μία σειρά στάσης οχημάτων, παρά το νότιο κράσπεδο, πλάτους 2.00 μ. 

«Επιτέλους, μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία, εξαιτίας ενός αδυσώπητου διοικητικού και γραφειοκρατικού καταναγκασμού, καταφέραμε να υλοποιήσουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις κορύνες στη Δημητριάδος, χάρις στην αποτελεσματική συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και προσωπικά με τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αθ.Κουλούρη», τόνισε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ.Ν.Μόσχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τοποθέτηση κορυνών στη Δημητριάδος θα συμβάλει στην ομαλή ροή των οχημάτων αμβλύνοντας το κυκλοφοριακό πρόβλημα στον κεντρικό ιστό του Βόλου. Και αυτό γιατί, η εμπειρία από την διατήρηση του υφιστάμενου δικτύου κορυνών σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης, χαρακτηρίζεται ως θετική. Η περιστασιακή επαναφορά των οδικών αυτών αξόνων στην προτέρα μορφή, που οφειλόταν σε λόγους καθυστέρησης αναπλήρωσης των φθαρμένων κορυνών, άφησε να καταφανούν έμπρακτα τα αρνητικά αποτελέσματα από την μη διατήρηση του συστήματος αυτού. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πλέον όταν για διάφορους λόγους (γραφειοκρατικούς, υπηρεσιακούς) καθυστερεί η αντικατάσταση φθαρμένων κορυνών, υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από πολίτες και οδηγούς για τη μη έγκαιρη αντικατάσταση τους.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες διαχωρισμού ρευμάτων κυκλοφορίας με κορύνες, θα ολοκληρωθούν μετά από τη μείωση των υφιστάμενων στις διασταυρώσεις της οδού Δημητριάδος με τις οδούς Σπυρίδη, Τοπάλη και Καρτάλη εξοχών. Έτσι θα επιτευχθεί ο στόχος της διασφάλισης της απρόσκοπτης ροής των οχημάτων, στο σύνολο του έχοντος περιορισμένο πλάτος (<10.00μ.) τμήματος της οδού Δημητριάδος, από Φιλελλήνων έως Ελ. Βενιζέλου.
Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται απρόσκοπτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: