Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Διάκριση του Δήμου Βόλου για την άρτια κάλυψη των ακτών με ναυαγοσώστες

Τιμητική διάκριση για την άρτια ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων ακτών του Δήμου κατά τα έτη 2012 - 2013, απέσπασε ο Δήμος Βόλου από την Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία. Ειδικότερα, το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης, στην Αθήνα, τελετή της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας - ΕΝΑΚ, για την απονομή τιμητικών διακρίσεων για τις αποτελεσματικότερες ναυαγοσωστικές καλύψεις των παραλιών κατά τον προηγούμενο χρόνο καθώς και φορέων που συνετέλεσαν στην ανάπτυξη της ναυαγοσωστικής στη χώρα μας.

Στην τελετή αυτή απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στο Δήμο Βόλου, οποία παρέλαβε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Βόλου κ.Σούλα Μπαρτζιώκα. Την απονομή έκανε ο εκπρόσωπος του Υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Βουγιουκλάκης. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη θερινή περίοδο για την κάλυψη των επτά παραλιών του Δήμου Βόλου απασχολήθηκαν 8 ναυαγοσώστες και συγκεκριμένα: Αλυκές (2), Δημοτική Πλαζ Παγασών (1), Άναυρος (1), Νέα Αγχίαλος (1), Καρνάγιο (1), Χρυσή Ακτή (1) και ακτή Μαμιδάκη (1). Σημειώνεται ότι οι παραλίες αυτές, που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Βόλου, έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες λουτρικές εγκαταστάσεις και επομένως επιβάλλεται η επιτήρησή τους από ναυαγοσώστες. 
     
Στην ίδια εκδήλωση απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε Δήμους, πρόσωπα και φορείς που συντέλεσαν στην ανάπτυξη της Ναυαγοσωστικής στη χώρα μας όπως στον κ. Παρασκευά Σαλίβερο Αντιναύαρχο Λ.Σ (ε.α.), στη Σχολή Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στη Ι Μεραρχία Πεζικού (Ειδικές Δυνάμεις – ΛΟΚ) τη Μαρίνα Φλοίσβου, κλπ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: