Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Να επισπευσθεί ο επανακαθορισμός αιγιαλού, παραλίας και παλαιού αιγιαλού στο Μαλάκι

Το ιδιαίτερα σοβαρό θέμα που έχει προκύψει εξαιτίας σφαλμάτων κατά τη χάραξη αιγιαλού, παραλίας και παλαιού αιγιαλού στον οικισμό Μαλάκι της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδας, επαναφέρει ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης με έγγραφό του προς το Υπουργείο Οικονομικών και την Κτηματική Υπηρεσία Νομού Μαγνησίας, σε μια προσπάθεια άρσης της αδικίας που υφίστανται πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή, οι οποίοι καλούνται επιπλέον να καταβάλλουν υπέρογκες αποζημιώσεις αυθαίρετης χρήσης. 

Όπως είναι γνωστό, ο κ.Σκοτινιώτης έχει θέσει το θέμα υπόψη της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών από τις αρχές του 2013, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει παρέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια σφάλματα οδήγησαν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα, μετά από 40 ολόκληρα χρόνια, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων των τριών πολυκατοικιών που βρίσκονται στην περιοχή.

«Οι δημότες μας», αναφέρει χαρακτηριστικά στο έγγραφό του ο Δήμαρχος, «καλούνται να αντιμετωπίσουν δυσβάσταχτα πρωτόκολλα αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης, κατά κραυγαλέα παράβαση της αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης, αφού η ίδια η διοίκηση εξέδιδε ήδη από το 1974 οικοδομικές άδειες, χωρίς ποτέ αυτές να ανακληθούν. Κατά την επιβεβλημένη διαδικασία επαναχάραξης του αιγιαλού που έχει ξεκινήσει, μετά από αίτημα των κατοίκων και του Δήμου Βόλου και όχι δυστυχώς αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία σας, όπως έχετε την εκ του νόμου δυνατότητα, διαπιστώνουμε ανυπέρβλητες καθυστερήσεις, με αιτιάσεις που δημιουργούν τουλάχιστον προβληματισμό». 

Συγκεκριμένα, ο κ.Σκοτινιώτης επισημαίνει ότι υπάρχουν αναφορές δημοτών που κάνουν λόγο για καθυστερήσεις στη διαδικασία και υπογραμμίζουν την ανάγκη να διασφαλιστεί η αδιάβλητη κρίση της επιτροπής επαναχάραξης και η ορθή αξιολόγηση των αποδεικτικών στοιχείων, ενώ σημειώνουν επίσης ότι παραβλέπεται η από τον Δεκέμβριο του 2013 γεωλογική - εδαφολογική μελέτη του κ. Εμ. Πάτσιου, η οποία δικαιώνει τους ισχυρισμούς των δημοτών, αλλά και συγκεκριμένα έγγραφα όπως της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας.  

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος τονίζει ότι επείγει να επισπευσθούν οι σχετικές διαδικασίες και να αντιμετωπιστεί το ιδιαίτερα σοβαρό αυτό θέμα, καθώς «είναι πλέον πασίδηλο ότι έχουν εμφιλοχωρήσει σφάλματα στον αρχικό καθορισμό της οριογραμμής αιγιαλού, παραλίας και παλαιού αιγιαλού, όπως προκύπτει και από τα έγγραφα της Διοίκησης, τα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια έχουν δικαιώσει τους ενδιαφερόμενους, το ζήτημα απασχολεί δεκάδες δημότες και δημιουργεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα και, επιπλέον, η συνέχιση μιας κακής διοικητικής πρακτικής έρχεται σε αντίθεση», όπως σημειώνει, «με τις αρχές της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης, της χρηστής διοίκησης και της επιείκειας». 


Δεν υπάρχουν σχόλια: