Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων των ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ

Μετά από πιέσεις του Δήμου Βόλου και άλλων φορέων που εκτελούν προγράμματα ΤΟΠΣΑ-ΤΟΠΕΚΟ, για τη στήριξη των ανέργων στα πρώτα βήματά τους στην αγορά εργασίας, είτε ως μεμονομένοι εργαζόμενοι, είτε ως Κοιν.Σ.Επ., ανακοινώθηκε ότι επίκειται η υλοποίηση προγράμματος από τον ΟΑΕΔ με σκοπό την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤοπΣΑ) και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» (ΤοπΕΚΟ). 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κάθε επιχείρηση θα επιχορηγείται για κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα από την ημερομηνία πρόσληψής του. 
α) Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 € την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες το μήνα (ημέρες ασφάλισης). 
β) Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 € την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες το μήνα (ημέρες ασφάλισης).  
Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις μήνες. 

Στο μεταξύ, μέχρι 31 Μαρτίου 2014 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις συμμετοχής στην Πράξη «+ΕΡΓΑΣΙΕΣ – Τοπικές Πρωτοβουλίες για νέες Ευκαιρίες Απασχόλησης στο Βόλο», που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΤοπΣα Βόλου» στο πλαίσιο των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση, προσαρμοσμένων στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤοπΣΑ). 

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι που ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες: 
α) Άνεργοι, εγγεγραμμένοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ και με κάρτα ανεργίας σε ισχύ 
β) Νέοι Επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών), υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.  
γ) Ασφαλισμένοι στον Ο.Γ.Α, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Το έργο στοχεύει στη προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της απασχόλησης στο διευρυμένο Δήμο Βόλου με την υποστήριξη δημιουργίας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στους τομείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Πρωτογενούς Παραγωγής από 80 ωφελούμενους. 

Οι 80 ωφελούμενοι που θα επιλεγούν, θα συμμετέχουν στις δράσεις του Έργου για την:
Απόκτηση απαραίτητων δεξιοτήτων στην επιχειρηματικότητα (Κατάρτιση – Επιμόρφωση)
Υποστήριξη στη δημιουργία επιχειρήσεων (Συμβουλευτική Υποστήριξη).
Αξιοποίηση προγραμμάτων ενίσχυσης και επιχορηγήσεων για τη στήριξη νέων επιχειρηματιών.

Πληροφορίες & Προθεσμίες 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων, αναλυτικές πληροφορίες και να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Βόλου (ΑΝΕΒΟ Α.Ε.), Λαχανά 5 - Λήμνου, Βόλος, τηλ. 24210 28251-2, φαξ 24210 28255 και ηλ. ταχυδρομείο secretariat@anevo.gr. 
Η υποβολή αίτησης συμμετοχής, μπορεί να γίνεται μέχρι τις 31/3/2014, ώρες: 9.00-14:00. 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα του έργου http://topsa.anevo.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια: