Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Αναβιώνει για όγδοη χρονιά φέτος το έθιμο του Αφανού στη Μακρινίτσα

Αποκριάτικη εκδήλωση με την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου «Αφανός», διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά ο Δήμος Βόλου - Δημοτική Ενότητα Μακρινίτσας την ερχόμενη Κυριακή 2 Μαρτίου, στην Πλατεία Ευεργετών και Ηρώων κάτω από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Αρχοντικό Βατσαρέα-Μαυράκη). Η αποκριάτικη εκδήλωση περιλαμβάνει κατασκευή, πέταγμα, διαγωνισμό αερόστατου και το άναμμα του «Αφανού» (φωτιά με ξηρούς θάμνους και πουρνάρια), αποκριάτικα τραγούδια από παραδοσιακή ορχήστρα, πηλιορείτικα αποκριάτικα κεράσματα από ομάδα γυναικών της Μακρινίτσας (πίτες και φαγητά), τσίπουρο και κρασί από τους παραγωγούς της Μακρινίτσας.

Επίσης, ομάδα Μακρινιτσιωτών με επικεφαλής τους Γιάννη Κερασιώτη και Δημήτρη Πέτση, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, θα διδάξουν στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άλλης Μεριάς την τεχνική κατασκευής του αερόστατου, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που διοργανώνουν από κοινού ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Άλλης Μεριάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άλλης Μεριάς, με την υποστήριξη της εικαστικού Έρρικας Γκούτενσβάγκερ.  Τα αερόστατα που θα κατασκευάσουν τα παιδιά θα τα πετάξουν στη Μακρινίτσα, λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό.

Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων 18.00΄, με  πέταγμα – διαγωνισμό αερόστατου και στη συνέχεια, ώρα 19.00΄ το άναμμα του «Αφανού» και τέλος, αποκριάτικο γλέντι και χορός !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: