Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ένα ακόμη απορριμματοφόρο για την ανακύκλωση στο Δήμο Βόλου

Ένα ακόμη απορριμματοφόρο υλικών ανακύκλωσης παρέλαβε σήμερα η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Βόλου από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ανεβάζοντας τον αριθμό του στόλου οχημάτων που διαθέτει για το σκοπό αυτό στα έξι. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας όχημα, μικτού βάρους 16tn και ωφέλιμου φορτίου 5tn, το οποίο πληροί απόλυτα τις προδιαγραφές για την ασφάλεια και υγιεινή του προσωπικού. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την έκδοση άδειας και αριθμού κυκλοφορίας, ώστε το απορριμματοφόρο να τεθεί σε λειτουργία από τον επόμενο κιόλας μήνα, ενισχύοντας τον τομέα της ανακύκλωσης. 

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Βόλου προχώρησε τον Απρίλιο του 2013 σε επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης, πέραν του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και της Αγριάς. Η επέκταση κατέστη δυνατή μετά την παραχώρηση ενός απορριμματοφόρου και 90 μπλε κάδων από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο των συμβατικών της υποχρεώσεων. Η επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης, μάλιστα, οργανώθηκε από την κεντρική υπηρεσία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, με βάση τις χιλιομετρικές αποστάσεις και τις ιδιαιτερότητες των Δημοτικών Ενοτήτων, έτσι ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση του προσωπικού στις Δημοτικές Ενότητες.

Σε δήλωσή της η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ.Νατάσα Οικονόμου τόνισε ότι «την προσπάθεια του Δήμου Βόλου στον τομέα της ανακύκλωσης στηρίζουν οι δημότες, οι οποίοι, με περιβαλλοντική συνείδηση, ανταποκρίνονται θετικά σε όλο τον ενιαίο Δήμο, ενώ συστηματική δουλειά γίνεται σε πολλά σχολεία της πόλης και μέσα από τις περιβαλλοντικές ομάδες. Η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, παρά τη διαρκή συρρίκνωσή της σε προσωπικό, θα συνεχίσει το ίδιο δυναμικά την προσπάθεια στον τομέα αυτό, με την πεποίθηση ότι έχει σημαντικό περιβαλλοντικό όφελος για το Δήμο». Κάλεσε, δε, τους κατοίκους των εκτός Πολεοδομικού Συγκροτήματος Δημοτικών Ενοτήτων να επικοινωνούν με την Υπηρεσία και τα κατά τόπους Πολυδύναμα Τμήματα, προκειμένου να διατυπώσουν τις όποιες παρατηρήσεις και προτάσεις τους που θα βοηθήσουν στην καλύτερη οργάνωση της ανακύκλωσης. «Οι στόχοι που θέτουμε για το άμεσο μέλλον είναι η δυναμική προώθηση της ανακύκλωσης και η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου με περιβαλλοντικά αποδεκτές λύσεις», κατέληξε η κ.Οικονόμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: