Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Απόδοση οφειλομένων στους σχολικούς φύλακες

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να αποδοθούν από το Δήμο Βόλου στους σχολικούς φύλακες που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, οι οφειλές από δεδουλευμένα παρελθόντων ετών, σε εφαρμογή πρόσφατης απόφασης του Αρείου Πάγου με την οποία οι σχολικοί φύλακες κέρδισαν την αγωγή που είχαν καταθέσει εναντίον του Δήμου.
Ο Δήμος Βόλου αξιοποίησε την ευκαιρία της χρηματοδότησης για κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών και έτσι η τελεσίδικη απόφαση του Δικαστηρίου μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και οι δικαιούχοι να αποζημιωθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση. Το συνολικό ποσό που θα επιβαρύνει το Δήμο Βόλου είναι 412.000 ευρώ, ενώ οι 23 σχολικοί φύλακες θα λάβουν το ποσό των 266.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 11.500 ευρώ ο καθένας.

«Ο Δήμος συνεχίζει να τακτοποιεί, κάτω από αντίξοες οικονομικά συνθήκες, υποχρεώσεις του παρελθόντος που δυσκολεύουν την τήρηση του προϋπολογισμού. Ήδη μετά την πρόσφατη έκτακτη περικοπή ποσού 1.300.000 ευρώ από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους δημιουργούνται νέες δυσκολίες για τον προϋπολογισμό του 2014», τόνισε σε σχετική δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Ξηρακιάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: