Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ημερίδα της «Πρωτοβουλίας των 5» στην Πάτρα με θέμα τη βελτίωση των υπηρεσιών προς το δημότη

Την τρίτη δημόσια εκδήλωσή της με θέμα «Τοπική Διακυβέρνηση και Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες προς τον δημότη», θα πραγματοποιήσει η «Πρωτοβουλία των 5 Δημάρχων» αύριο Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στην Πάτρα (Αγορά Αργύρη). Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η στρατηγική κατεύθυνση της «Πρωτοβουλίας των 5» σε θέματα που αφορούν την οργάνωση των δήμων, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την αποτελεσματική παρακολούθηση των διαδικασιών και τον αποτελεσματικό προγραμματισμό υλοποίησης των αποφάσεων.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Δήμαρχοι που συγκροτούν την «Πρωτοβουλία των 5»: Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος. Επίσης θα μιλήσει ο πρ.Υφυπουργός και Δήμαρχος Καλαμάτας κ.Σταύρος Μπένος.
Οι προτάσεις προς την πολιτεία και τους πολίτες για την ενίσχυση του ρόλου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα εξυπηρέτησης των πολιτών που θα διατυπωθούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα ανακοινωθούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου των 5 Δημάρχων, την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί.  

Τόσο η ημερίδα, όσο και η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω live streaming στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://prv5.gr

Υπενθυμίζεται ότι η «Πρωτοβουλία των 5» έχει ήδη υλοποιήσει δυο δημόσιες παρεμβάσεις, στο Βόλο με θέμα την κοινωνική πολιτική και στη Θεσσαλονίκη με θέμα την ανάπτυξη, ενώ για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις: 
- Συμμετοχή του πολίτη/κοινωνία πολιτών, στα Ιωάννινα.     
- Μεταρρύθμιση στην Τ.Α.: Οικονομική/διοικητική αυτοτέλεια, στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: