Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων του Βόλου με το Ισραήλ

Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Βόλου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού International Mediterranean Tourism Market (ΙΜΤΜ) που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ το διήμερο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2014. Με τη συμμετοχή αυτή, ενισχύθηκε περαιτέρω η προσπάθεια τουριστικής προβολής της περιοχής του Βόλου και του Πηλίου, η οποία ξεκίνησε στα τέλη του 2011, με την επίσκεψη του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη στο Ισραήλ. Την αποστολή του Δήμου Βόλου αποτελούσαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών κ.Ηλίας Ξηρακιάς και το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού και γραμματέας της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ.Γεωργία Ταμπάκη. Εκ μέρους των επαγγελματιών τουρισμού, συμμετείχε ο κ. Ran Duldner επαγγελματίας ξενοδόχος περιοχής του Πηλίου, ο οποίος βοήθησε σημαντικά το έργο της αντιπροσωπείας, λόγω γνώσεων και ισραηλινής καταγωγής, όπως επίσης οι ξενοδόχοι Γ.Μποτσιβάλης, Γ.Στάμος και Σ.Καραβιά.

Η έκθεση ΙΜΤΜ θεωρείται από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της Ανατολικής Μεσογείου. Το εκθεσιακό περίπτερο του Δήμου Βόλου ήταν τοποθετημένο στο κεντρικό περίπτερο του ΕΟΤ και από την αθρόα προσέλευση επισκεπτών διαπιστώθηκε ότι ο Βόλος και το Πήλιο αποτελούν έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των Ισραηλινών. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η βολιώτικη αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους τουριστικών πρακτορείων, αλλά και μέσων ενημέρωσης του Τελ Αβίβ, στους οποίους παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της περιοχής και τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Επίσης, ο κ.Ξηρακιάς είχε συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Ισραήλ με τον οποίο συζήτησε θέματα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Ο ίδιος επιβεβαίωσε τη στήριξη της Πρεσβείας και του γραφείου του ΕΟΤ στο Τελ Αβίβ, στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος για διείσδυση στην τουριστική αγορά του Ισραήλ. 

Σημειώνεται ότι τα θεμέλια για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων με το Ισραήλ τέθηκαν με την επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Βόλου, τοπικών φορέων και επιχειρηματιών του τουρισμού, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Πάνο Σκοτινιώτη, που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2011. Ο προσανατολισμός του Δήμου Βόλου στην τουριστική αγορά του Ισραήλ, παρά το σύντομο διάστημα, φάνηκε, ήδη, να αποδίδει καρπούς. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διενήργησε το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Τουρισμού της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Βόλου, το Ισραήλ είναι μία από τις 4 βασικές τουριστικές αγορές του εξωτερικού (μαζί με Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία) οι οποίες «τροφοδοτούν» με επισκέπτες το Βόλο και το Πήλιο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: