Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Τοποθετούνται 30 νέα ηχητικά φανάρια για τους τυφλούς στο Βόλο

Συνάντηση με τον Πρόεδρο κ.Λάμπρο Παρασκευά και μέλη του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης «Μάγνητες Τυφλοί», είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος ενημερώθηκε για τα αιτήματα των μελών του συλλόγου που αφορούν κυρίως τη διευκόλυνση των μετακινήσεων τους στην πόλη. Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα προβλήματα των συμπολιτών με αναπηρία όρασης και προωθεί τη σταδιακή αντιμετώπισή τους, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου, ώστε η πόλη να καταστεί φιλική στα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, ο Δήμος Βόλου προχωρά σε επέκταση του συστήματος ηχητικών φαναριών για τους τυφλούς, σε κόμβους σηματοδότησης που βρίσκονται στον κεντρικό ιστό της πόλης.
Συγκεκριμένα, δρομολογήθηκε και ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες η εγκατάσταση 30 νέων ηχητικών διατάξεων τυφλών σε ιστούς φωτεινής σηματοδότησης στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία. Η σχετική σύμβαση του έργου, συνολικής δαπάνης 18.819,00 ευρώ, υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2013. Κατόπιν συνεργασίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με τον Σωματείο «Μάγνητες Τυφλοί» ορίσθηκαν οι ήχοι σε κάθε κόμβο, ώστε να είναι αναγνωρίσιμοι από τα άτομα με αναπηρία όρασης, και στη συνέχεια εστάλησαν για εγγραφή σε εξωτερικό συνεργάτη που διαθέτει τα κατάλληλα προγράμματα. Ήδη έχει αρχίσει η τοποθέτησή τους από την Υπηρεσία του Δήμου Βόλου και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος τις επόμενης εβδομάδας.
Οι 30 διατάξεις θα τοποθετηθούν στους παρακάτω κόμβους: 28ης Οκτωβρίου - Ελ. Βενιζέλου, Αναλήψεως - Ελ. Βενιζέλου, Αναλήψεως - Κ. Καρτάλη, Κασαβέτη – Πολυμέρη, Παγασών - 2ας Νοεμβρίου, Λ.Ειρήνης – Ζάχου, Λ.Ειρήνης – Μαιάνδρου, Λ.Ειρήνης – Δημοκρατίας, Ελλησπόντου - Εθν. Αγώνων, Ελλησπόντου - Μαιάνδρου
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα άλλα θέματα που απασχολούν το Σωματείο, με τον κ.Σκοτινιώτη να επαναλαμβάνει ότι η Δημοτική Αρχή προωθεί κατά προτεραιότητα την υλοποίηση παρεμβάσεων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο Δήμο, χάρις στην άριστη συνεργασία με το Σωματείο των «Μάγνητων Τυφλών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: