Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να στηρίξουμε τους επαγγελματίες της πόλης

Απευθυνόμενος στους επαγγελματίες εστίασης και διασκέδασης που με πρωτοβουλία του Συλλόγου τους τον επισκέφθηκαν σήμερα και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης τόνισε: «Ο Δήμος Βόλου και οι επαγγελματίες της πόλης είμαστε στην ίδια “πλευρά του λόφου” και δεν θα πρέπει να παγιδεύεστε από όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα στη συνεργασία μας αυτή. Η Δημοτική Αρχή έχει πλήρη επίγνωση της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στην αγορά και προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει τους επαγγελματίες της πόλης μας και ιδιαίτερα τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.
Αυτό το στόχο υπηρετούν όλες οι δράσεις μας, όπως η τουριστική προβολή της περιοχής, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τα μέτρα για την προστασία του δημόσιου χώρου, τα μέτρα για την αισθητική της πόλης, η βελτίωση της καθαριότητας, κλπ. Και ειλικρινά χαιρόμαστε για τη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ μας για να καθαρίσει η πόλη από τα νάϋλον.
Κατανοώντας την οικονομική σας θέση έχουμε ζητήσει οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν για τα χρέη προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, να ισχύσουν και για τα χρέη προς τους Δήμους. Έχουμε θέσει το θέμα  την ΚΕΔΕ και πιέζουμε να προχωρήσει η ρύθμιση αυτή. Το ίδιο συμφωνήσαμε και με το Επιμελητήριο Μαγνησίας. 
Θα πρέπει, βεβαίως, να ξέρετε ότι υπάρχει ένα όριο, και αυτό είναι η νομιμότητα και η ίση μεταχείριση των επαγγελματιών. Δεν μπορούμε να πιέσουμε τις υπηρεσίες να κάνουν τα “στραβά μάτια”. Παλαιότερα ίσως να γινόταν αυτό, και από τις υπηρεσίες και από τα αιρετά στελέχη. Σήμερα όμως δεν μπορεί να γίνει. Γνωρίζετε, άλλωστε, ότι για τον κάθε υπάλληλο επικρέμεται η “δαμόκλεια σπάθη” του χαρακτηρισμού του ως “επίορκου”, με τις οδυνηρές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται. Αλλά και ούτε μπορούμε να συναινέσουμε στο να ισχύσουν στην αγορά “δύο μέτρα και δύο σταθμά”.
Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε σύμφωνοι να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματά σας και να πιέσουμε από κοινού την κυβέρνηση, ώστε να υπάρξουν οι ευνοϊκότερες δυνατές ρυθμίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: