Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Μαθητές δημιούργησαν βίντεο – τουριστικό οδηγό του Βόλου

Βίντεο για την τουριστική προβολή της πόλης με τίτλο «Ο γύρος του Βόλου σε …80 σελίδες», δημιούργησαν οι μαθητές της Β΄ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου, στο πλαίσιο του μαθήματος «Ερευνητική Εργασία», και σήμερα επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη για να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.
Με τη βοήθεια της υπεύθυνης εκπαιδευτικού Μ.Παπαζήση, οι μαθητές δημιούργησαν με ευαισθησία και αγάπη για τον τόπο τους, πλούσιο ψηφιακό υλικό, μέσα από το οποίο προβάλλουν τοπία, μνημεία και στοιχεία που συνθέτουν την ιστορική ταυτότητα αλλά και τη σύγχρονη φυσιογνωμία της πόλης του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη τουριστική πρόταση η οποία, στηριζόμενη στη γρήγορη εναλλαγή εικόνων και στην προσεγμένη μουσική επένδυση, στοχεύει στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου και στην προσέλκυση επισκεπτών.
Ο κ. Σκοτινιώτης, ο οποίος παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση του βίντεο, τόνισε αμέσως μετά ότι «είναι μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία της εκπαιδευτικής κοινότητας, από τις πολλές που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα στο Δήμο μας, που αποδεικνύουν ότι η δημόσια εκπαίδευση αναλαμβάνει δημιουργικές πρωτοβουλίες, δίνοντας την καλύτερη απάντηση στην αρνητική αντίληψη που καλλιεργείται, όχι μόνο για το δημόσιο σχολείο, αλλά και για κάθε τι δημόσιο. Η εργασία σας αποδεικνύει ότι υπάρχουν καθηγητές –κι ευτυχώς είναι η πλειονότητα- που τιμούν την αποστολή τους και μαθητές που θέλουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους ασχολούμενοι με νέα, δημιουργικά αντικείμενα», επισήμανε ο κ.Σκοτινιώτης και συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στη δημιουργία του βίντεο.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους μαθητές για την ταυτότητα του σημερινού Καλλικρατικού Δήμου Βόλου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι συγκροτείται από 23 πόλεις και χωριά και ουσιαστικά αποτελεί σμικρογραφία της Ελλάδας, αφού στα όριά του αναπτύσσονται όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται στη χώρα μας. Αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια που έγινε τα 2 προηγούμενα χρόνια για την οργανωτική συγκρότηση του ενιαίου Δήμου, αλλά και για την επίλυση προβλημάτων από το παρελθόν. Σήμερα, όπως είπε, η πόλη αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες, όπως και όλη η Ελλάδα, λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι σταδιακά θα ξεκινήσει μια νέα, αναγεννητική, πορεία που θα βγάλει τον τόπο από τα αδιέξοδα.
Τα συγχαρητήριά της στους μαθητές και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό τους απηύθυνε με τη σειρά της η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, κ. Σ. Μπαρτζιώκα, η οποία επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το βίντεο θα αναρτηθεί στο τουριστικό site του Δήμου Βόλου, ώστε να αξιοποιηθεί ως εργαλείο στην προσπάθεια για την τουριστική προβολή της περιοχής, όπως έγινε και με τις εργασίες μαθητών από άλλα σχολεία της πόλης.
Νωρίτερα η ομάδα μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου ξεναγήθηκε από την Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Βόλου Μ.Σπανού, στους χώρους του Δημαρχείου Βόλου και στην ιστορία της περιοχής όπως αποτυπώνεται στα χαρακτικά του Τάσσου που κοσμούν την κεντρική είσοδο του Δημαρχείου αλλά και τη συλλογή φωτογραφιών του παλιού Βόλου που είναι αναρτημένες στον πρώτο όροφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: