Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Χιλιάδες μαθητές θα πλημμυρίσουν το Βόλο για τη σχολική τους εκδρομή

Περισσότεροι από εννιά χιλιάδες μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα έχουν επιλέξει το Βόλο για τη φετινή σχολική τους εκδρομή, γεγονός που αποδεικνύει ότι η πόλη και η ευρύτερη ορεινή και παραλιακή περιοχή του Δήμου Βόλου, αποτελούν τον πιο ελκυστικό προορισμό για τον μαθητικό πληθυσμό. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, μέχρι το Πάσχα και σε διάστημα δύο μηνών περίπου, από το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, σχεδόν δέκα χιλιάδες μαθητές θα κατακλύσουν τον Βόλο, για τριήμερες κυρίως διανυκτερεύσεις, δίνοντας σημαντική ανάσα εν μέσω κρίσης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής. 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι για πρώτη χρονιά φέτος στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου απευθύνθηκαν και σχολεία της Αθήνας, ζητώντας ενημερωτικό υλικό για την περιοχή. Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Σ.Μπαρτζιώκα, «από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο Βόλος έχει καταστεί πλέον δημοφιλής προορισμός για  όλους τους μαθητές πανελλαδικά, ενώ τα σημαντικά συγκριτικά του πλεονεκτήματα, ασφαλώς δεν αφήνουν αδιάφορους  μαθητές και εκπαιδευτικούς από το εξωτερικό».
Σημειώνεται ότι, την Πέμπτη 21 Μαρτίου ο Βόλος υποδέχτηκε 55 μαθητές και 7 εκπαιδευτικούς από την Δανία, οι οποίοι επέλεξαν την περιοχή μας για την εκδρομή τους και κατά την παραμονή τους επισκέφτηκαν τα κυριότερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Μεταξύ άλλων, οι μαθητές επισκέφτηκαν το Δημαρχείο του Βόλου και ξεναγήθηκαν στην ιστορία της περιοχής όπως αποτυπώνεται στα χαρακτικά του Τάσσου που κοσμούν την κεντρική είσοδο του Δημαρχείου αλλά και τη συλλογή φωτογραφιών του παλιού Βόλου που είναι αναρτημένες στον πρώτο όροφο. Επίσης, παρακολούθησαν σύντομο DVD για την Αργώ και την προσπάθεια αναβίωσης του μύθου.
Οι μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την πόλη και το Πήλιο, ενώ ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις αποκόμισαν και από την επίσκεψή τους στο Μουσικό Σχολείο Βόλου, όπως οι ίδιοι ανέφεραν σε συζητήσεις με στελέχη του Δήμου Βόλου. Σε συνάντηση που είχε μαζί τους η κ. Μπαρτζιώκα ενημέρωσε τους Δανούς επισκέπτες σχετικά με τις πτήσεις του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου και τους κάλεσε να μεταφέρουν την εμπειρία από την επίσκεψή τους στο Βόλο, στους συμμαθητές αλλά και στους γονείς τους ώστε να επιλέξουν το Βόλο και το Πήλιο για τις διακοπές τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: