Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ικανοποίηση για την πορεία της εργολαβίας Γορίτσα - Αγριά

Για την πορεία της εργολαβίας του Περιφερειακού στο τμήμα από Γορίτσα μέχρι την έξοδο της αρτηρίας στην παραλιακή οδό Βόλου-Αγριάς, ενημερώθηκαν από κοινού σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ.Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίσκεψη στο έργο και είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο και στελέχη της αναδόχου εταιρείας.
Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά οι κ.κ Σκοτινιώτης και Αγοραστός εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη του έργου μετά την επανέναρξή του. Ο Δήμαρχος Βόλου τόνισε συγκεκριμένα τα εξής:
«Καταφέραμε τα δύο τελευταία χρόνια και μάλιστα σε περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης, η Περιφέρεια, ο Δήμος και όλοι οι τοπικοί φορείς, να ξεμπλοκάραμε ένα έργο που ήταν παγωμένο για πάρα πολύ καιρό. Η συγκεκριμένη εργολαβία είναι η πιο δύσκολη, καθώς περιλαμβάνει την κατασκευή της σήραγγας Γορίτσας μήκους 600 μέτρων, της κοιλαδογέφυρας μήκους 450 μέτρων και το τμήμα οδικής σύνδεσης με την παραλιακή οδό Βόλου – Αγριάς μήκους 1 χιλιομέτρου. Η ολοκλήρωση αυτής της εργολαβίας θα αποφορτίσει το ιδιαίτερα βεβαρημένο εσωτερικό οδικό δίκτυο της πόλης, απαλλάσσοντας μεταξύ άλλων την οδό Αλκίππης από την κίνηση των βαρέων οχημάτων που σήμερα υφίσταται. Είναι ένα έργο μείζονος κυκλοφοριακής και περιβαλλοντικής σημασίας,  το οποίο παράλληλα δίνει δουλειά σε δεκάδες συμπολίτες μας, σε μια εποχή που η ανεργία μαστίζει κυριολεκτικά την περιοχή. Πιστεύω ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα και η εργολαβία θα ολοκληρωθεί απρόσκοπτα, καθώς αφενός η ανάδοχος εταιρεία έχει δείξει ότι είναι αξιόπιστη, αφετέρου η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από το ΕΣΠΑ.
Όσον αφορά την εργολαβία «σκούπα» από Λαρίσης μέχρι Γορίτσα, είναι θέμα ημερών να ξεμπλοκαριστεί (βρίσκεται στο στάδιο κρίσης ένστασης που έχει υποβληθεί), ενώ για την τρίτη εργολαβία που θα φθάσει μέχρι την Αγριά, στελέχη του Υπουργείου Μεταφορών μας ενημέρωσαν ότι σε δεκαπέντε ημέρες περίπου θα είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης. Υπάρχουν ωστόσο θέματα απαλλοτριώσεων και αλλά και η διασφάλιση της χρηματοδότησης που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Στη συνέχεια, σε απόλυτη προτεραιότητα τίθεται η παράκαμψη της Αγριάς και η έξοδος του Περιφερειακού στον Βρύχωνα, ένα έργο το οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να υλοποιηθεί στο πλαίσιο του επόμενου ΕΣΠΑ. Είναι ένα έργο που θα βοηθήσει να ανασάνει κυκλοφοριακά η πόλη και ιδιαίτερα η Αγριά, ενώ θα υπάρξει και δραστική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της. Η μελέτη της Αγριάς βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και αυτό είναι σημαντικό διότι πρέπει να έχει ωριμότητα το έργο για να προταθεί στο επόμενο ΕΣΠΑ».
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ.Αγοραστός μεταξύ άλλων τόνισε:
«Πρόκειται για ένα πολύπαθο έργο, το οποίο ήταν σταματημένο όταν αναλάβαμε εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Βόλου. Πιέσαμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς και πετύχαμε την επανεκκίνηση του έργου. Η επανεκκίνηση ήταν δύσκολη γιατί έπρεπε να γίνει εκκαθάριση της παλιάς εργολαβίας κι επαναδημοπράτηση. Σήμερα βλέπουμε ότι υπάρχει εγκατεστημένη εταιρεία και η εργολαβία προχωρά κανονικά. Είναι ένα έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και είναι σημαντικό ότι συνεχίζεται σε μια εποχή ρευστότητας και αβεβαιότητας. Τον Αύγουστο του 2014 πιστεύουμε ότι θα είναι έτοιμο να δοθεί σε κυκλοφορία».




Δεν υπάρχουν σχόλια: