Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Στήριξη του Δήμου Βόλου στο αίτημα του Μουσικού Σχολείου για συνέχιση της δωρεάν σίτισης

Τη στήριξη του Δήμου Βόλου εξέφρασε η Αντιδήμαρχος, Ν. Οικονόμου, στο αίτημα αντιπροσωπείας μαθητών του Μουσικού Σχολείου, που έκαναν παράσταση, για να ζητήσουν τη συνδρομή του Δήμου στο ζήτημα της συνέχισης της δωρεάν σίτισης των μαθητών του σχολείου τους. Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι πριν λίγο καιρό, οι μαθητές των μουσικών σχολείων σιτίζονταν δωρεάν, σύμφωνα με τη νομοθεσία. Ωστόσο, πρόσφατα, το νομοθετικό πλαίσιο τροποποιήθηκε, με αποτέλεσμα η αρμοδιότητα αυτή να έχει αφαιρεθεί από τους Δήμους. Κατόπιν αυτού, ο Δήμος Βόλου, ο οποίος είχε στο μεταξύ προωθήσει τις διαδικασίες για το σχετικό διαγωνισμό, υποχρεώθηκε να ανακαλέσει την απόφαση και να ματαιώσει το διαγωνισμό, καθώς οι σχετικές δαπάνες δε θεωρούνται πλέον νόμιμες για τους Δήμους και δεν εγκρίνονται από τους Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Λόγω της απουσίας του Δημάρχου στη Λάρισα, την αντιπροσωπεία των μαθητών, με τους καθηγητές τους και τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων, υποδέχτηκε η αναπληρώτρια, κ. Ν. Οικονόμου. Οι μαθητές, καταθέτοντας και σχετικό έγγραφο, εξέφρασαν το αντικειμενικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τη διακοπή του προγράμματος σίτισης, ιδιαιτέρως κατά τις μέρες εκείνες που το ωρολόγιο πρόγραμμά τους τελειώνει αργά το απόγευμα, ζητώντας τη στήριξη του Δήμου. Η Αντιδήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος είναι στο πλευρό των μαθητών στο δίκαιο αυτό αίτημα, επισημαίνοντας ότι, μόλις κοινοποιήθηκε η τροποποίηση της νομοθεσίας, υπήρξε άμεση αντίδραση του αρμόδιου για θέματα εκπαίδευσης Αντιδημάρχου, κ. Απόστολου Παντσά, ο οποίος ζήτησε την εκ νέου μεταφορά αυτής της αρμοδιότητας στους Δήμους, ενώ ο Δήμαρχος, κ. Π. Σκοτινιώτης, έθεσε το θέμα στην ΚΕΔΕ προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεδομένου ότι το θέμα αφορά τα Μουσικά Σχολεία όλης της χώρας. Οι μαθητές και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων, κ. Παπαδούλης, ενημέρωσαν ότι προγραμματίζονται πανελλαδικές κινητοποιήσεις από τα μουσικά σχολεία και ζήτησαν τη συνδρομή του Δήμου. Στο αίτημα αυτό, η Αντιδήμαρχος επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής, προτείνοντας την παρουσία των συλλόγων γονέων, την άλλη βδομάδα, στην Αθήνα, στην έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΕ, όπου πρόκειται, σύμφωνα με το πρόγραμμα, να παραστεί και ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μιχελάκης.
Ακόμη, οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί τους ενημέρωσαν την Αντιδήμαρχο για την απώλεια 645 μουσικών διδακτικών ωρών, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και για τα προβλήματα που αφορούν στη μεταφορά των μαθητών των μουσικών σχολείων, απειλώντας την εύρυθμη λειτουργία τους. Η κ. Οικονόμου δήλωσε τη συμπαράσταση του Δήμου στα αιτήματα των μαθητών, καθώς, ειδικά στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που διανύουμε ως χώρα, είναι επιβεβλημένη η στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: