Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Εργασίες αποκαταστάσεων και εξωραϊσμού στο κοιμητήριο Ταξιαρχών Δήμου Βόλου

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη βελτίωση του χώρου στο κοιμητήριο Ταξιαρχών, όπου υπάρχουν ανοιχτοί και κατεστραμμένοι τάφοι μετά από πραγματοποίηση εκταφών. Η συνολική δαπάνη των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 19.128,96 ευρώ. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.Χ.Τσαμπάζη, η παρέμβαση αφορά συγκεκριμένα την αποκατάσταση 270 τάφων που έχουν καταγραφεί από την Υπηρεσία Κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου, τη διαμόρφωση του εδάφους και γενικότερα τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου, βάσει μελέτης που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι εργασίες που γίνονται είναι: καθαρισμός των τάφων από απορρίμματα, υλικά κατασκευής μνημείων, μολυσμένο χώμα μέχρι βάθους 1,00 μέτρου, φόρτωση με τα χέρια ή μηχανικά μέσα σε αυτοκίνητο και απομάκρυνσή τους σε θέση που θα υποδειχθεί από την Υπηρεσία, επανεπίχωση του κάθε τάφου με φυτικό χώμα και ελαφρά συμπύκνωση αυτού.
Οι εργασίες γίνονται  υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και με την παρουσία στελέχους της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας, δεδομένου ότι το κοιμητήριo Ταξιαρχών, στη Νέα Ιωνία, είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο, με αξιόλογα γλυπτά, ορισμένα από τα οποία αποτελούν έργα τέχνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: