Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Αυστηρή προειδοποίηση στους εμπόρους λαϊκών αγορών για φθορές στη δημοτική περιουσία

Αυστηρή προειδοποίηση ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί πρακτικές που υποβαθμίζουν τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Πέμπτης στην πλατεία Μελαγκόμα, οδηγούν στην καταστροφή του διαμορφωμένου χώρου της πλατείας και αμαυρώνουν το επίπεδο πολιτισμού μας ως πόλης και ως κοινωνίας, απευθύνει ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ.Δημήτρης Δερβένης προς το Σωματείο Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ειδών Ένδυσης Υπόδησης και οικιακής χρήσης Ν. Μαγνησίας (Γόρδιος Δεσμός). Το έγγραφο κοινοποιείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με το αίτημα να προβούν στους απαιτούμενους ελέγχους.
Όπως συγκεκριμένα τονίζει στο έγγραφό του ο κ.Δερβένης, την Πέμπτη 7-11-2013, πρώτη ημέρα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στην Πλατεία Μελαγκόμα (Βαμβακουργία),  παρατηρήθηκαν εικόνες, όπως:
α) στάθμευση οχημάτων εντός του χώρου της λαϊκής και πάνω στο πλακόστρωτο
β) τοποθέτηση stand,  πάγκων και εμπορευμάτων στο  χώρο του πρασίνου
γ) τοποθέτηση πάγκων εκτός λαϊκής, στον περιβάλλοντα χώρο του τριγώνου, στην είσοδο της λαϊκής, με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας.
δ) στήριξη παραπετασμάτων σε στοιχεία αστικού εξοπλισμού της πόλης (κολώνες ηλεκτροφωτισμού, στάσεις λεωφορείων , πινακίδες).       
«Σας κάνουμε σαφές ότι η Δημοτική Αρχή δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί αντίστοιχα φαινόμενα και θα προβεί στη λήψη δραστικών μέτρων, τόσο για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών, όσο και για την προστασία των χώρων, στους οποίους αυτές πραγματοποιούνται. Επιπλέον, εάν διαπιστωθούν φθορές, ο Δήμος θα κινηθεί και δικαστικά, εναντίον οποιουδήποτε υπευθύνου, για αποζημίωση και αποκατάσταση της Δημοτικής περιουσίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Δερβένης.
Υπενθυμίζει, επίσης, ότι πρόκειται για ένα έργο, το οποίο πρόσφατα ολοκληρώθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού, αναβαθμίζει την περιοχή της Νέας Ιωνίας και αποτελεί κόσμημα για ολόκληρο το Δήμο Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: