Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο κατάργησης του ΑΤΜ της ALPHA BANK στην Πορταριά

Την ανάγκη να επανεξεταστεί η απόφαση κατάργησης του ATM που βρίσκεται σε δημοτικό χώρο στην Τοπική Κοινότητα Πορταριάς, επισημαίνει σε επιστολή του προς την ALPHA BANK ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας κ.Ι.Γκουντέλιας, μεταφέροντας την αντίδραση που έχει προκαλέσει στους κατοίκους και φορείς της περιοχής η πληροφορία αυτή. Σύμφωνα με τον κ.Γκουντέλια, η     πρόθεση της Τράπεζας για κατάργηση του συγκεκριμένου ATM γνωστοποιήθηκε στη Δημοτική Ενότητα εντελώς ξαφνικά και παρά τη συνεργασία χρόνων, με τηλεφώνημα στελέχους της ALPHA BANK.
Το μηχάνημα είναι τοποθετημένο σε χώρο 16 τ.μ. που είχε παραχωρηθεί από το 1995 από την πρώην Κοινότητα Πορταριάς στην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδας Α.Ε., προκειμένου να εγκατασταθεί κιόσκι για τη διενέργεια τραπεζικών συναλλαγών από μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής. Μέχρι σήμερα οι όροι του συμφωνητικού τηρούνται και η εξυπηρέτηση του κοινού είναι ικανοποιητική.
Επικαλούμενος τον κοινωνικό ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίζει η ALPHA BANK  στις σημερινές δύσκολες συνθήκες για τους κατοίκους και επαγγελματίες της τουριστικής μας περιοχής (Πορταριάς – Μακρινίτσας- Χανίων, αλλά και του μεγαλύτερου μέρους του Πηλίου που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο ΑΤΜ το οποίο βρίσκεται πάνω στον εθνικό δρόμο), ο κ.Γκουντέλιας ζητεί από την Τράπεζα να επανεξετάσει την απόφασή της αυτή.
Ο τοπικός Αντιδήμαρχος μεταφέρει, τέλος, την αντίδραση που έχει προκαλέσει στους κατοίκους και φορείς της περιοχής ευθύνης του η σχετική πληροφορία και ζητά να μεριμνήσει η Τράπεζα για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΑΤΜ στην Πορταριά, το οποίο άλλωστε είναι και το μοναδικό στο Πήλιο. «Πιστεύουμε ότι αυτό υπαγορεύεται από την ανάγκη εξυπηρέτησης των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής, αλλά υπηρετεί και το συμφέρον της ALPHA BANK», καταλήγει ο κ.Γκουντέλιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: