Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Στηρίζουμε την απεργία των εργαζομένων στους Δήμους

Σε δήλωσή του για την 24ωρη απεργία, στην οποία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στους Δήμους, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης αναφέρει τα ακόλουθα: «Η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στους Δήμους, έρχεται σε μια στιγμή όπου κατεδαφίζονται θεμελιώδη κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα και αμφισβητούνται όλες οι σταθερές της ζωής των εργαζομένων, ενώ η ανεργία, ιδιαίτερα στη νέα γενιά, καλπάζει και η κρίση παίρνει δραματικές διαστάσεις, συμπαρασύροντας το αναπτυξιακό πρότυπο που ακολουθήθηκε στη χώρα μας.  Έρχεται, ταυτόχρονα, σε μια στιγμή όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση, το τελευταίο καταφύγιο των πολιτών για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης. 
Η Δημοτική Αρχή Βόλου ενώνει τη φωνή της με τους εργαζομένους και τους ανέργους και  δηλώνει την  αλληλεγγύη και τη στήριξή της στην 24ωρη απεργία. Στον αγώνα  που κάνουμε άλλωστε, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και η τοπική κοινωνία στο σύνολό της, είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι.
Πιστεύουμε ότι μαζί με τα αιτήματα των εργαζομένων, θα πρέπει ταυτόχρονα να εκφραστεί και η αξίωση για ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, με αναβαθμισμένο το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα υπερβαίνει τη μνημονιακή εποχή. Για ένα νέο  μοντέλο κοινωνικής πολιτικής, με ανακατανομή ρόλων, αρμοδιοτήτων και πόρων μεταξύ του κεντρικού κράτους και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να ανταποκρίνεται στις ολοένα επιδεινούμενες συνθήκες της ανεργίας και της φτώχειας. Για τη συγκρότηση ενός καθολικού δημοκρατικού μετώπου ενάντια στην τυφλή βία, με όποιο πολιτικό προκάλυμμα κι αν εμφανίζεται, την ανομία, τη μισαλλοδοξία, το φασισμό και το νεοναζισμό, για την υπεράσπιση των θεμελιωδών αρχών της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της ζωής των πολιτών, Ελλήνων και αλλοδαπών».


Δεν υπάρχουν σχόλια: