Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Πρόσκληση για συμμετοχή στην «Πράσινη Εβδομάδα» του Βερολίνου

Ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους παραγωγούς και επαγγελματίες του Δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, να συμμετάσχουν στην 79η Διεθνή Έκθεση Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων «Πράσινη Εβδομάδα» του Βερολίνου, από τις 17 έως και τις 26 Ιανουαρίου 2014, απευθύνει ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ.Δημήτρης Δερβένης, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Βόλου στέκεται πάντα αρωγός δράσεων που συμβάλλουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Τα προϊόντα που παρουσιάζονται στη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα, ανήκουν στις εξής κατηγορίες: προϊόντα τροφίμων, φρέσκα προϊόντα όλων των ειδών, μπύρα -κρασί- αλκοολούχα ποτά, κρέατα, θαλασσινά, τσάι- βότανα- μπαχαρικά, γαλακτοκομικά, γεωργικός και κηποτεχνικός εξοπλισμός, προμήθειες κήπου και θερμοκηπίου, συσκευές για την κουζίνα και το νοικοκυριό.
Σημειώνεται ότι η 78η Διεθνής «Πράσινη Εβδομάδα» σημείωσε το 2013 τη μεγαλύτερη επιτυχία από την έναρξή της το 1926 μέχρι και σήμερα, με 1.630 εκθέτες από 67 χώρες και εκθεσιακή επιφάνεια 115.000 τετραγωνικών μέτρων. Συνολικά στο εκθεσιακό αυτό γεγονός παραβρέθηκαν περισσότεροι από 400.000 επισκέπτες, εκ των οποίων πάνω από 100.000 ήταν επαγγελματίες - επισκέπτες από τον κλάδο των τροφίμων και των γεωργικών επιχειρήσεων. Επίσης, 600 ενδιαφερόμενοι έλαβαν μέρος στα σεμινάρια και στα workshops, που έλαβαν χώρα στα πλαίσια της έκθεσης.
Η παρουσία των 4.800 εκπροσώπων ΜΜΕ από 70 χώρες συνέβαλε στη μετάδοση των σημαντικότερων δρώμενων της διοργάνωσης σε όλο τον κόσμο. Το μέσο επίπεδο κατανάλωσης, ανά επισκέπτη, αυξήθηκε σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά στα 113€ (σ.σ.  111€ κατά κεφαλήν κατανάλωση το 2012), με αποτέλεσμα οι εκθέτες να συγκεντρώσουν συνολικά 46 εκατομμύρια ευρώ. Τα νούμερα αυτά αναδεικνύουν την Πράσινη Εβδομάδα του Βερολίνου ως το κορυφαίο γεγονός του κλάδου, το οποίο δεν προσελκύει μόνο το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων τροφίμων που θέλουν να ενημερώσουν το κοινό για την ποιότητα των προϊόντων τους, αλλά και πάνω από 150 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα από τη Γερμανία και τον υπόλοιπο κόσμο.
Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημος αντιπρόσωπος τους Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου στην Ελλάδα, διοργανώνει για πρώτη φορά ελληνικό ομαδικό περίπτερο στη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα 2014. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τη συμμετοχή των εκθετών, αλλά και για κάρτες εισόδου με μειωμένη τιμή προπώλησης και 10% επιπλέον έκπτωση για τα μέλη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 2106419000 & 2106419038, στην Αθήνα και 2310327733 στην Θεσσαλονίκη.
Επίσημη Ιστοσελίδα της έκθεσης:www.greenweek.de

Δεν υπάρχουν σχόλια: