Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου μαθητών και εκπαιδευτικών από την Ευρώπη

Το Δημαρχείο Βόλου επισκέφθηκαν σήμερα και μετέφεραν μηνύματα φιλίας και εκτίμησής των χωρών τους εκπαιδευτικοί και μαθητές από την Αυστρία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πολωνία και την Τουρκία που φιλοξενούνται από το  4ο Γενικό Λύκειο Βόλου στο πλαίσιο του προγράμματος “Comenius”. Τους φιλοξενούμενους υποδέχθηκε η Αντιδήμαρχος κ. Νατάσα Οικονόμου ως αναπληρώτρια του Δημάρχου, λόγω απουσίας του κ.Σκοτινιώτη στην Αθήνα, καθώς και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ.Κερασία Μπαρτζιώκα.
Οι κ.κ.Οικονόμου και Μπαρτζιώκα υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων εκπαιδευτικών ανταλλαγών, τονίζοντας ότι μέσα από τις επισκέψεις δίνεται στους μαθητές η δυνατότητα να ανταλλάξουν μεταξύ τους απόψεις και να γνωρίσουν άλλες ευρωπαϊκές πόλεις βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες. Επίσης, αναφέρθηκαν στη φυσιογνωμία του Δήμου Βόλου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, επισημαίνοντας την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης.
Νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημαρχείου Βόλου και στην ιστορία της περιοχής όπως αποτυπώνεται στα χαρακτικά του Τάσσου που κοσμούν την κεντρική είσοδο του Δημαρχείου αλλά και τη συλλογή φωτογραφιών του παλιού Βόλου που είναι αναρτημένες στον πρώτο όροφο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: