Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Παρουσίαση του αποχετευτικού έργου Αγριάς

Εκδήλωση για την παρουσίαση του αποχετευτικού έργου Αγριάς, διοργανώνουν ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ την ερχόμενη Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει αναλυτική ενημέρωση των φορέων και κατοίκων της περιοχής για τα τρία έργα αποχέτευσης, συνολικής δαπάνης 12.097.004 ευρώ, τα οποία ξεκίνησαν και θα υλοποιηθούν ταυτόχρονα το επόμενο διάστημα στη Δημοτική Κοινότητα Αγριάς. Επίσης, θα γίνει ενημέρωση για τα έργα ύδρευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή, ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτός διάλογος με τους συμμετέχοντες. 
Όπως είναι γνωστό τα τρία έργα αποχέτευσης είναι:
α) «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων», συνολικής δαπάνης 5.890,650 ευρώ (με ΦΠΑ), από το ΕΠΠΕΡΑΑ. Ανάδοχος εταιρεία είναι η «Τεχνική Εταιρεία ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε.» και η προθεσμία παράδοσης του έργου είναι 28 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
β)«Κατασκευή Διακλαδώσεων Αποχέτευσης Ακαθάρτων ως συνοδό του χρηματοδοτούμενου έργου Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αγριάς», συνολικής δαπάνης 1.610.021 ευρώ (με ΦΠΑ), από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΜΒ. Ανάδοχος είναι η εταιρεία Ιωάννη Τσιρνόβα και η προθεσμία παράδοσης του έργου 28 μήνες επίσης.
γ)«Σύνδεση Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αγριάς με τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων ΔΕΥΑΜΒ», συνολικής δαπάνης 4.596.333 ευρώ (με ΦΠΑ), από το ΕΠΠΕΡΑΑ. Ανάδοχος είναι η Κοινοπραξία ΘΕΚΑΤ Α.Ε. – ΔΟΜΗΚΑ Α.Ε. και η προθεσμία παράδοσης του έργου είναι 18 μήνες.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βόλου και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Πάνο Σκοτινιώτη, οι τρεις αυτές χωριστές εργολαβίες συνιστούν ένα έργο ιστορικής κλίμακας για την Αγριά και την ευρύτερη περιοχή, το οποίο αποτελεί μέρος της συνολικής παρέμβασης που επιχειρεί η ΔΕΥΑΜΒ μέσα από την αξιοποίηση του Επιχειρησιακού Περιβαλλοντικού Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) και του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σημειώνεται ότι στο ΕΠΠΕΡΑΑ και στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν ενταχθεί συνολικά έργα αποχέτευσης, αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού και ύδρευσης, που φθάνουν περίπου στα 50 εκατομμύρια ευρώ.
Την εκδήλωση της Πέμπτης έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αγριάς, τα Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων Άνω και Κάτω Λεχωνίων, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της περιοχής, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, επαγγελματίες και παραγωγικοί φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: