Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Στηρίζουμε την απεργία των εργαζομένων στους Δήμους

Σε δήλωσή του για την 48ωρη απεργία στην οποία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στους Δήμους, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης αναφέρει τα ακόλουθα: «Η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και πολλών άλλων κλάδων, στην οποία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στους Δήμους, έρχεται σε μια στιγμή όπου κατεδαφίζονται θεμελιώδη κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα και αμφισβητούνται οι σταθερές της ζωής των εργαζομένων, ενώ η ανεργία, ιδιαίτερα στη νέα γενιά, καλπάζει και η κρίση παίρνει δραματικές διαστάσεις, συμπαρασύροντας το αναπτυξιακό πρότυπο που ακολουθήθηκε στη χώρα μας.  Έρχεται, ταυτόχρονα, σε μια στιγμή όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση, το τελευταίο καταφύγιο των πολιτών για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση στα χρονικά της, με ορατό πια τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης.
Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη  και πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί η διάλυση των πολύτιμων υπηρεσιών που οι Δήμοι προσφέρουν στους πιο ανήμπορους, ιδιαίτερα, πολίτες. Όσοι υπηρετούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουμε να υπερασπιστούμε την αλήθεια   που τεκμηριώνουν οι  αριθμοί, να υπερασπιστούμε το έργο που επιτελείται και τη δυσανάλογα μεγάλη συμβολή των Δήμων στην εθνική προσπάθεια. 
Η Δημοτική Αρχή Βόλου ενώνει τη φωνή της με τους εργαζομένους και δηλώνει την  αλληλεγγύη και τη στήριξή της στη 48ωρη απεργία. Στον αγώνα που κάνουμε άλλωστε, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και οι τοπικές κοινωνίες στο σύνολό τους, είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι.
Πιστεύουμε ότι μαζί με τα αιτήματα των εργαζομένων, θα πρέπει να εκφραστεί, ταυτόχρονα, η αξίωση για ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, που θα υπερβαίνει τη μνημονιακή εποχή. Για ένα νέο κράτος πρόνοιας, που θα ανταποκρίνεται στις ολοένα επιδεινούμενες συνθήκες της ανεργίας και της φτώχειας. Για μια γενναία μεταρρύθμιση του συστήματος διακυβέρνησης, με επαναπροσδιορισμό και αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για τη δημιουργία ενός καθολικού δημοκρατικού μετώπου, που θα αποτρέψει την εδραίωση και επέκταση των καθημερινών πλέον φαινομένων φασιστικής βίας και εγκληματικής δράσης, που στρέφονται κατά της δημοκρατίας, της ελληνικής κοινωνίας και της ίδιας της ζωής πολιτών, αλλοδαπών και Ελλήνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: