Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Δωρεά της Λέσχης “Λάϊονς” Νότιας Νάντης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Βόλου

Στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου με το ποσό των 1.000 ευρώ προχώρησε η Λέσχη Λάϊονς της Νότιας Νάντης Γαλλίας, έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου της κ. Αντώνη Γκρέκα, ο οποίος αποτελεί μέλος του Παγκόσμιου Σωματείου Αποδήμων Μαγνήτων «Το Κοινόν των Μαγνήτων». Όπως είναι γνωστό, από τον Αύγουστο του 2011 τα μέλη του «Κοινού», εκτός των άλλων δραστηριοτήτων τους, αναπτύσσουν αξιοσημείωτη δράση στον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, με σκοπό την στήριξη των πιο ανήμπορων πολιτών της ιδιαίτερης πατρίδας τους.
Η δράση αυτή, εκτός των άλλων ιδρυμάτων της Μαγνησίας, εστιάζεται κυρίως στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 5.000 ευρώ για αγορές τροφίμων και άλλων προϊόντων που διατίθενται σε άπορους συμπολίτες (γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, αλεύρι, ρεβύθια, φασόλια, φακές, ρύζι, λάδι, ζυμαρικά, τοματοπολτό, σαμπουάν, χαρτί υγείας, βαρέλι αποθήκευσης λαδιού, αυγά πασχαλινά σοκολατένια, πασχαλινές λαμπάδες κλπ). Αυτό γίνεται σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, με βάση τις εκάστοτε ανάγκες και ελλείψεις του Δημοτικού  Κοινωνικού Παντοπωλείου. 
Σημειώνεται ότι ορισμένα μέλη του «Κοινού» καταβάλλουν συστηματική προσπάθεια προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν όσα περισσότερα μέλη του Σωματείου μπορούν, στις χώρες όπου ζουν και εργάζονται, ώστε να αντλήσουν νέες δωρεές από φορείς και οργανώσεις του εξωτερικού. Μεταξύ αυτών είναι και ο κ. Αντώνης Γκρέκας, που ζει και εργάζεται στην Νάντη της Γαλλίας. Ως πρόεδρος της Λέσχης «Λάϊονς» Νότιας Νάντης, ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τα μέλη της Λέσχης για τις δραματικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και την ανάγκη στήριξης των πιο ανήμπορων πολιτών που στερούνται βασικά αγαθά όπως είναι το φαγητό, το ρεύμα και η θέρμανση. Η πρωτοβουλία αυτή του  κ.Γκρέκα είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό των 1.000 ευρώ το οποίο εστάλη ως συμβολική δωρεά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η πολύπλευρη ανθρωπιστική δράση των Λάϊονς Νότιας Νάντης εστιάζεται κυρίως στην παροχή βοήθειας προς οργανώσεις και συλλόγους που χρειάζονται συμπαράσταση στο ξεκίνημά τους, καθώς και αποστολές σε τρίτες χώρες ιατρικού υλικού κ.λ.π. «Φέτος, μετά την ενημέρωση για την ύπαρξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Βόλου και τις αυξανόμενες ανάγκες που έχει σε είδη διατροφής, τα μέλη της Λέσχης ενέκριναν αυτή την δωρεά, συναισθανόμενα την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει και γνωρίζοντας ότι τα χρήματα θα πάνε σε έναν φορέα που τους ενέπνευσε εμπιστοσύνη για την αξιοπιστία του και την ορθή χρήση των χρημάτων τους",  ανέφερε ο κ.Α.Γκρέκας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: