Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Τοποθετούνται φωτεινοί σηματοδότες στις οδούς Διμηνίου, Ιωλκού και στην Πορταριά

Εργασίες για την εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης σε τρία σημεία του Δήμου Βόλου, πρόκειται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα και προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός προθεσμίας τριών μηνών. Με τη συγκεκριμένη εργολαβία θα αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, ιδιαίτερα μαθητών σχολικών συγκροτημάτων που λειτουργούν στις περιοχές παρέμβασης. Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και τον ανάδοχο κ.Αντ. Σβερώνη και η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 28.130,00 ευρώ.
Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν παλλόμενα προειδοποιητικά σήματα στην οδό Διμηνίου στο ύψος του 10ου Γυμνασίου Βόλου, τα οποία θα διευκολύνουν την κίνηση των μαθητών και των ποδηλατών. Αντίστοιχη διάταξη θα τοποθετηθεί στην Πορταριά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, εκατέρωθεν του σχολικού συγκροτήματος της Τοπικής Κοινότητας, ένα σημείο ιδιαίτερα επικίνδυνο από κυκλοφοριακής άποψης. Τέλος, στη διασταύρωση των οδών Ιωλκού και Χαϊδαρίου πάνω από την Περιφερειακή οδό θα δημιουργηθεί πεζοδιάβαση, με την αντίστοιχη σηματοδότηση, η οποία θα ρυθμίσει τα προβλήματα κυκλοφορίας που προκύπτουν πρωτίστως για τους μαθητές των παρακείμενων σχολικών συγκροτημάτων. Η φωτεινοί σηματοδότες που θα τοποθετηθούν ανταποκρίνονται στις εγκεκριμένες  προδιαγραφές του ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ., το ίδιο και οι συσκευές ρύθμισης κυκλοφορίας ηλεκτρονικού τύπου.
Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη παρέμβαση με τη σχετική προμήθεια και τοποθέτηση Ειδικών Διατάξεων για τυφλούς στο πλαίσιο του έργου “Συντήρηση φωτεινής σηματοδότησης Δημοτικής Ενότητας Βόλου” μετατίθεται χρονικά, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 9.8.13 απέβη άγονος. Το έργο θα επαναδημοπρατηθεί σύμφωνα και με τις προβλεπόμενες διαδικασίες στις 17.9.13 και είναι προϋπολογισμού 19.557,00€. Οι συγκεκριμένες διατάξεις πρόκειται να τοποθετηθούν στους κόμβους της οδού Δημητριάδος με τις οδούς Γκλαβάνη, Σπυρίδη, Κοραή. Επίσης στις διασταυρώσεις των οδών Ιάσονος – Αγίου Νικολάου, Λαρίσης – Νεαπόλεως και 2ας Νοεμβρίου – Ξενοφώντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: